Portada > Actualitat > Notícies > Audicions musicals ‘Fem música’ a l’Escola Bressol El Cirerer

Audicions musicals ‘Fem música’ a l’Escola Bressol El Cirerer

15/04/2013

En el marc del projecte educatiu que duu a terme l’Escola Bressol municipal el Cirerer i dins del cicle ‘Fem música’, el proper 24 d'abril a partir de les 9'30 h, tindrà lloc al centre una audició musical a càrrec de Manel del grup Articulat.

L’objectiu de l’activitat és ensenyar als més petits les possibilitats expressives de la música i, alhora, facilitar el seu accés a la cultura per mitjà, entre d’altres, de les audicions fetes a l’ escola. Cada una d’elles està lligada a un moment determinat que coincideix amb dates especials com ara Nadal, Carnestoltes o Sant Jordi, per tal d’apropar els infants a les tradicions i la cultura pròpies de cada època.

El projecte ‘Fem música’, a més de les audicions, inclou jocs, tallers, el racó de la música, contes musicats o una visita a l’Escola Municipal de Música. La propera audició forma part d'un cicle de sis que es fan al llarg del curs i compta amb la col·laboració de l’AMPA de l’escola.

‘Som uns artistes’, un viatge pels sentits

Un altre dels projectes que l’Escola Bressol El Cirerer desenvolupa durant el curs, amb l’objectiu de potenciar la capacitat creativa dels infants, ajudar-los a expressar-se per mitjà d’elements plàstics o apropar els més petits al món de l’art a través de la pintura, és ‘Som uns artistes’.

Deixar que els menuts facin les seves pròpies interpretacions a partir de quadres de Kandisnki, Warhol, Polloc, Dalí o Miró, forma part d’aquesta activitat que es duu a terme a l’Escola Bressol El Cirerer amb nens i nenes de 0 a 3 anys per promoure la creativitat alhora que s’experimenta amb formes i colors i es juga amb elements plàstics i materials diversos.

A inicis de curs, les educadores fan una introducció a la vida dels pintors per mitjà de contes, històries i presentacions gràfiques amb fotografies, làmines i diferents imatges de les seves obres. Després de seleccionar una pintura concreta, els infants fan una interpretació molt personal utilitzant diferents materials i colors. La similitud amb l’original no és rellevant ja que el que es pretén és potenciar la seva capacitat d’expressió plàstica i compartir l’experiència creativa.

 Finalment, tots els alumnes exposen les seves obres a la ‘Galeria d’art’, un espai de l’equipament on els professors, estudiants i pares i mares, podran veure el resultat dels treballs.

Arxivat a: Educació
Fem Música