Parets celebra la Setmana de la Mobilitat amb una cursa de transports, la Caminada verda i la Diada de la bicicleta

Dijous, 19 de setembre de 2013 a les 00:00
La Cursa de transports, la Caminada verda i la Diada de la bicicleta són les tres activitats amb les quals l’Ajuntament de Parets se suma a la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que enguany se celebra del 22 al 29 de setembre sota el lema “Aire net. Fes el pas”.

L’agenda s’encetarà dijous 26 de setembre amb la Cursa de Transports, promoguda pels ajuntaments de la Vall del Tenes on té parada el Bus E7. La cursa consisteix en una competició entre el Bus E7, que sortirà de Bigues i passarà per Parets a les 10.14h, i un cotxe particular. Durant el recorregut, aniran pujant als vehicles regidors i tècnics dels ajuntaments dels municipis participants. Finalment, el punt d’arribada serà el Palau Robert de Barcelona. L’objectiu d’aquesta acció és oferir una comparativa cívica del temps de viatge, costos, consums i emissions de CO2 de dos mitjans de transport, el cotxe particular i l’autobús, per a un mateix recorregut.

La segona activitat prevista dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura és la Caminada verda, organitzada per l’Escola de la Natura de Parets, que es durà a terme dissabte 28 de setembre a les 10 h. El punt de sortida serà el Mirador del Tenes i el recorregut, de 6 quilòmetres aproximadament, transcorrerà pel passeig fluvial, l’Eixample, la Riera Seca i Can Serra. En acabar, es lliurà als participants un obsequi consistent en una planta aromàtica. Per participar-hi, cal inscriure’s, de forma gratuïta, a través del correu electrònic escola.natura@parets.org o al telèfon 92 562 17 94.

D'altra banda, l’Associació Ciclista Parets- Ravet Bike i el Servei d’Esports de l’Ajuntament de Parets organitzen un any més la Diada de la Bicicleta, que tindrà lloc diumenge 29 de setembre, amb sortida a les 10 h des del Poliesportiu municipal Joaquim Rodríguez. L’itinerari, d’uns 10 quilòmetres, recorrerà el Polígon Industrial Sector Zeta, l’avinguda Josep Tarradellas, el carrer Pau Casals, l’avinguda Espanya, el Camí de la Torre de Malla i els carrers la Salut, Onze de Setembre, Badalona, Can Serra i avinguda Catalunya, per acabar de nou al Pavelló. Els interessats en participar-hi s’han d’adreçar al Pavelló per formalitzar les inscripcions, de dilluns a dissabte de 9 a 13 h i de 15 a 21 h, i els diumenges de 9 a 13 h, o bé el mateix dia de l’activitat, una hora abans del seu inici. El preu del tiquet és de 5 euros i inclou avituallament, un entrepà, beguda i un obsequi.

Enguany, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura proposa una cerca de noves formes de mobilitat cap a un transport més sostenible, segur i saludable, en detriment de l’ús del vehicle particular. Sensibilitzar sobre els impactes ambientals del transport, impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i reflexionar sobre com afecta a la salut l’ús excessiu dels vehicles motoritzats són alguns dels objectius d’aquestes jornades.

Darrera actualització: 02.05.2019 | 17:55