La Policia Local reprèn les xerrades sobre mobilitat, consum de drogues i seguretat a internet adreçades als escolars

Dimarts, 15 d'octubre de 2013 a les 00:00
Aquest mes d’octubre, la Policia Local de Parets ha reprès les sessions d’educació viària i mobilitat segura, adreçades als alumnes de 2n, 4t i 6è de primària i 3r de secundària de les escoles del municipi. L’objectiu d’aquesta acció, que es du a terme fins al maig, és treballar en activitats educatives i assolir els objectius pedagògics d’una mobilitat segura.

La formació es fa a través de xerrades en les quals s’ensenya als alumnes a respectar les normes bàsiques de circulació i els senyals de trànsit a fi d’evitar accidents. Durant les sessions els nens i nenes reflexionen sobre els possibles riscos de la mobilitat a partir de situacions i actituds quotidianes, quins són els comportaments segurs com a vianants, i en el cas de desplaçar-se en bicicleta, aprenen a identificar la seguretat i el perill en els diferents espais de mobilitat, joc i oci del l’entorn, i a distingir els factors externs que condicionen la conducta. Per finalitzar la campanya, alguns dels escolars faran un itinerari en bicicleta pels carrers de la població.

D’altra banda, durant els mesos d’octubre i novembre també s’aborden qüestions com el consum de drogues i el ciberespai. Les sessions van adreçades als estudiants de 2n i 4rt d’ESO del Col·legi Nostra Senyora de Montserrat, ACESCO i l’Institut Torre de Malla i se centren en identificar l’assetjament a la xarxa i què cal fer si es produeix aquesta situació, i en el cas de les substàncies perilloses, trencar els falsos mites que hi ha envers les drogues i presentar la seva realitat.

Darrera actualització: 02.05.2019 | 17:55