La Policia Local dóna a conèixer les noves mesures de la llei de seguretat vial

Dimecres, 14 de maig de 2014 a les 00:00
Aquest mes de maig ha entrat en vigor la nova llei de seguretat vial, amb l’aplicació de noves mesures i sancions. En aquest sentit, la Policia Local de Parets del Vallès ha emprès una campanya informativa, a través d’educació viària i també fent difusió a través dels mitjans de comunicació municipals, amb els canvis que poden tenir més repercussió a la ciutadania i conductors dins el casc urbà.

Les novetats més rellevants són:

  • Els menors de 16 anys hauran de portar casc quan circulin amb bicicleta per la ciutat. És obligatori en el trànsit per carretera per a totes les edats. Les sancions per no portar el casc poden ascendir a 200 ja que es considera una infracció greu.
  • Es prohibeix la circulació de patins i similars per la calçada.
  • La circulació de bicicletes i patins per la vorera s’haurà de fer a velocitat reduïda
  • Se substitueix el pes i l'edat per la talla a l'hora d'obligar a utilitzar els sistemes de retenció infantil (SRI), que seran preceptius per als menors que mesurin fins a 1,35 metres. En qualsevol cas, no podran viatjar en els seients davanters encara que utilitzin un SRI, llevat que tots els posteriors estiguin ocupats per altres menors.
  • Es prohibeixen els detectors de radars. El seu ús estarà penalitzat amb 200 euros i la retirada de 3 punts del carnet de conduir.
  • Es prohibeix conduir després d'haver consumit drogues, a excepció de les que s'utilitzin per prescripció facultativa i amb una finalitat terapèutica (per exemple, metadona). Conduir sota els efectes de drogues serà multat amb 1.000 euros. Es manté la multa de 500 euros pel consum d'alcohol, tot i que serà de 1.000 euros si la taxa duplica el màxim permès o en cas de reincidència en el termini d'un any.

Els ciclistes també poden ser requerits a fer la prova d’alcoholèmia i sancionats en cas que superin la taxa permesa

  • Es prohibeix parlar utilitzant qualsevol aparell que requereixi manipulació manual (mòbil, ipad, tablet, etc)
  • Augmenten a 20 dies els terminis per presentar al·legacions i per pagar de forma voluntària les multes, que fins ara són de 15 dies.
Darrera actualització: 02.05.2019 | 17:56