Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament de Parets, la Fundació Sanitària Mollet i l’Associació Youbari cooperaran en matèria de salut amb el Senegal

L'Ajuntament de Parets, la Fundació Sanitària Mollet i l’Associació Youbari cooperaran en matèria de salut amb el Senegal

12/11/2014

L'alcalde de Parets, Sergi Mingote, el president de la Fundació Sanitària Mollet, Martí Fabré, i el president de l'Associació Youbari, Lucio Gat, han signat aquesta setmana un conveni de cooperació per tal de millorar les condicions de salut de la comunitat rural de Missirah, al Senegal.

L'acord té com a objectiu millorar l’àmbit de la sanitat a la comunitat rural de Missirah i a tot l'àmbit territorial de la regió de Tambacounda, la major de les mancances detectades.

Les aportacions de les dues institucions, Ajuntament de Parets i Fundació Sanitària Mollet, consistiran en el finançament econòmic per a la construcció d’equipaments que garanteixin la sanitat i en la difusió de campanyes que promoguin un canvi d’hàbits i permetin prevenir malalties.

A més, la Fundació Sanitària Mollet,  col·laborarà també amb l’aportació de material específic i de personal voluntari, que farà estada a la zona, per poder desenvolupar la tasca de cooperació.

Per la seva banda, l'Associació Youbari aportarà la seva experiència per a la gestió integral del desenvolupament de les activitats acordades, l'expedició del material, la coordinació per a la realització de campanyes sobre la salut o el seguiment i valoració de les actuacions que estimin oportunes.

El conveni, que serà vigent fins al 30 d'octubre de 2015, preveu la constitució d'una comissió tècnica mixta de seguiment dels acords i que avaluarà el grau d'assoliment dels objectius que es marquen als projectes.

Aquesta iniciativa s’inclou dins el Pla de codesenvolupament amb la comunitat senegalesa, la tercera font d’origen dels immigrants residents a Parets.  Les primeres accions de cooperació es remunten a l’any 2001 amb la creació de l’Associació de persones immigrants de Missirah a Parets.

L’any 2009 es va poder identificar sobre el terreny quines eren les necessitats d’aquesta comunitat  subsahariana i es van dissenyar part de les actuacions que calia fer en l’àmbit de cooperació.

Arxivat a: Cooperació
Conveni amb YouBari