Parets tindrà una nova anella esportiva per caminar o anar en bicicleta

Dilluns, 9 de febrer de 2015 a les 00:00
Aquesta primavera s’iniciaran les obres per dotar el municipi d’una nova anella esportiva, amb l’objectiu d’incorporar nous carrils bici que formin una xarxa connectada per promocionar una mobilitat sostenible en àmbits urbans.

Amb aquesta actuació, es pretén continuar amb l’impuls de la pràctica esportiva cercant alternatives al vehicle privat, prioritzar un mitjà de transport i de mobilitat més sostenible, i dotar la vila d’una infraestructura segura per circular amb bicicleta.

El projecte, que actualment es troba en fase d’exposició pública, comprèn dues fases diferenciades. L’anella completa unirà diferents espais ja habilitats, que connectaran el Barri Antic, el passeig Fluvial, l’Eixample i l’espai rural de Gallecs.

Tindrà una longitud total de 7.017 m, dels quals, 3.843 m són camins verds, 1.654 m carrils bicicleta, 590 m carrils bicicleta damunt vorera, 78 m carrers de convivència i, finalment, 852 m carrers amb limitació de velocitat de 30 quilòmetres.

La primera fase, o primera anella, inclou una part de l’espai existent a l’av. Espanya i al carrer del Mediterrani, una nova zona de l’av. Espanya que s’executarà pròximament, juntament amb una part del passeig de la Ribera i l’espai rurals de Gallecs. Tindrà una longitud de 3.577 m, dels quals 1.931 m ja estan construïts i 1.646 m seran nous.

Tot l’espai tindrà una senyalització específica vertical i horitzontal i es preveu instal·lar nous espais a diferents equipaments per a l’estacionament de bicicletes per tal de facilitar-ne l’ús i l’aparcament als usuaris.

Darrera actualització: 03.05.2019 | 08:11