Portada > Actualitat > Notícies > El tram de la línia de Rodalies R3 comprès entre Parets i Granollers es desdoblarà a partir de 2016

El tram de la línia de Rodalies R3 comprès entre Parets i Granollers es desdoblarà a partir de 2016

19/02/2015

L’Ajuntament de Parets de Vallès ha manifestat la seva satisfacció davant l’anunci fet ahir al vespre pel conseller de Territori de la Generalitat, Santi Vila, en què comunicava l’acord entre Generalitat i Ministeri de Foment per fer el desdoblament parcial de la línia R3 de Rodalies (Barcelona-Puigcerdà). Un dels tres trams que està previst desdoblar és el comprès entre Parets del Vallès i Granollers.

Aquesta actuació ha de permetre doblar la freqüència de pas en hores punta dels 30 minuts actuals a 15 minuts.

El compromís del Ministeri, segons declaracions del conseller Santi Vila, és licitar la redacció dels projectes constructius dels desdoblaments el pròxim mes de març. Tenint en compte un termini de redacció dels projectes d’un any aproximadament, les obres es podrien impulsar durant el 2016.

La inversió estimada en els tres trams és de 95 milions d’euros i la durada dels treballs es calcula en 18 mesos en cada tram.

El Ministeri de Foment ha avançat que els trams que es prioritzaran són Parets del Vallès – Granollers Canovelles (8,5 km); les Franqueses del Vallès – la Garriga (6,2 km) i Balenyà – Vic (10,8 km), en total 25 quilòmetres.

Actualment la R3 (Barcelona-Puigcerdà)  discorre majoritàriament amb una sola via, a partir de Montcada i Reixac, un fet únic al sistema de Rodalies, que limita les possibilitats de millorar les freqüències de pas, reduir el temps de trajecte i recuperar el servei en cas d'incidència.

Davant de les declaracions del conseller, l’alcalde de Parets, Sergi Mingote, ha manifestat la seva satisfacció “per veure desencallat aquest projecte, reivindicat de manera permanent pel nostre equip de govern i tan necessari per donar un bon servei a la ciutadania. Fa molts anys que, des dels ajuntaments, hem mantingut moltes reunions amb representants de  la Generalitat de Catalunya i del Ministeri de Foment, posant sobre la taula la necessitat i la urgència en donar solució a aquesta via. Ara, per fi, rebem amb satisfacció aquesta bona notícia, que és la consignació de pressupost per iniciar el desdoblament la línia, i tenint en compte a més, que un dels trams és el que comprèn Parets del Vallès.”

Arxivat a: Mobilitat
Estació de tren