Resultat de la sessió ordinària del ple municipal celebrat el 16 de juliol

Dijous, 30 de juliol de 2015 a les 00:00
La sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament, celebrada el passat 16 de juliol, va incorporar 11 punts en l’ordre del dia, a més dels precs i preguntes. En el decurs del plenari es van donar compte de l’informe trimestral relatiu al compliment de la Llei de Morositat, corresponent al primer trimestre de 2015, així com l’aprovació de diverses modificacions de crèdit, entre d’altres, per a l’ampliació del programa de Plans d’Ocupació Local. El punt es va aprovar amb els vots a favor de PSC i Ciutadans, l’abstenció de NOPP i CiU, i el vot en contra de Sumem Parets i Ara Parets ERC.

Plens, a les 13.30 h

Un dels punts que va generar més controvèrsia va ser l’aprovació del règim de les sessions de ple i comissions informatives, que davant de diferents propostes pel que fa a horari de celebració, va determinar una modificació de l’hora de celebració. Els plens ordinaris, de caràcter bimensual, se celebraran el tercer dijous del mes corresponent, a les 13.30 hores. El punt va aprovar-se amb els vots a favor de PSC i Ciutadans, l’abstenció de CiU i els vots en contra de Sumem Parets, Ara Parets ERC i Nova Opció per Parets.

Alhora, es van designar els representants de la corporació en els diversos òrgans col·legiats i el règim de dedicacions, retribucions i indemnitzacions dels membres de la corporació, així com les assignacions de les dotacions econòmiques per als grups municipals.

 

Dedicacions, retribucions i indemnitzacions

Aquest mandat, s’estableixen 3 dedicacions completes i 5 dedicacions parcials, tres del 53% de la jornada i dues del 23%. Pel que fa a les retribucions, s’apliquen modificacions en les retribucions dels membres de l’equip de govern respecte de la passada legislatura. L’alcalde, amb dedicació exclusiva, percebrà 50.000 euros bruts anuals, un 14% menys que el darrer mandat, i els regidors a dedicació completa, tindran un sou de 49.500 euros bruts anuals. Els edils a mitja dedicació tenen una retribució de 26.235€ bruts anuals i d’11.385 € bruts anuals els regidors amb dedicació del 23% de la jornada.

 

Els electes sense dedicació, als grups municipals a l’oposició, perceben una assignació per assistències als òrgans col·legiats: 270 € per assistència a cada Ple municipal, 270 € per assistència a Comissió Informativa, 270 € per assistència a Comissió Especial de Comptes i 135€ a Junta de Govern, que equival a 5.400 € per regidor/any. Alhora, els portaveus dels grups municipals percebran 250€, amb un màxim de 3.000€ anuals, per assistència a la Junta de Portaveus.  Finalment, els grups municipals rebran indemnitzacions de 380€ mensuals per a cada grup i 182,50€ mensuals per cada regidor electe.

Aquest punt de l’ordre del dia va comptar amb els vots favorables de PSC i Ciutadans, l’abstenció de Ara Parets ERC, NOPP i CiU i els vots en contra de Sumem Parets.

 

Mocions

D’entre les mocions presentades, es va aprovar per unanimitat la creació d’una Taula d’emergència social, proposada per Ara Parets ERC. No va quedar aprovada la moció presentada per Ciutadans relativa al compliment de la llei de banderes i pel qual sol·licitava la col·locació de la bandera espanyola a l’Ajuntament. Tampoc va aprovar-se la moció presentada per Ara Parets ERC per sortir de Vallès Visió. La proposta només va obtenir el suport de NOPP. PSC es va manifestar contrari a la sortida de la televisió pública i Sumem, CiU i Ciutadans es van abstenir.

Darrera actualització: 03.05.2019 | 08:11