La Xarxa C17, de la que forma part Parets, es constitueix com a associació i es presenta amb vuit projectes destacats

Dimarts, 24 de novembre de 2015 a les 00:00
El passat divendres 20 de novembre a Vic va constituir-se la Xarxa C17 formada per una trentena de municipis i diverses empreses i entitats que “sumen esforços per construir un país de dalt a baix” va explicar l’alcalde de Granollers i president de la Xarxa C17, Josep Mayoral. De la seva banda, Sergi Mingote, alcalde de Parets, va afirmar que "La constitució de la Xarxa C17 com a associació permetrà treballar encara amb més força i de la mà els municipis que en formem part. Alguns dels objectius destacats són generar més economia i ocupació. Per a Parets també són importants temes d'infraestructures com el desdoblament de la R3 que implicarà millores de comunicació, de freqüència de pas i horaris dels trens".

La Xarxa C17 entén el corredor viari i ferroviari de la C17 com un dels principals eixos de l’activitat productiva de Catalunya, malgrat la manca d'atenció històrica en termes d'inversió. L’associació fa dos anys que treballa, especialment en quatre grups estratègics: infraestructures, promoció industrial, formació professional i promoció turística.

A Vic, després de la constitució de l’associació Xarxa C17, van exposar-se els 8 projectes que s’hauran de desplegar i dur a terme:

1.- El desdoblament de la R3

El paper del transport ferroviari en aquest corredor és crucial. Es continua amb la reivindicada demanda de desdoblar la R3 que implicarà millores de comunicació, de freqüència de pas i horaris.

2.- Solucions a la carretera C17

La Xarxa C17 planteja que la carretera necessita guanyar seguretat i fluïdesa de trànsit, cal el desdoblament de la via entre Lliçà d’Amunt i Parets.

3.- El Pla Director del Circuit de Velocitat

El model que es planteja en el Pla Director del Circuit reuneix el desenvolupament industrial, urbanístic i econòmic que es pot traslladar i implantar en el territori de la C17.

4.- Els Jocs Olímpics Barcelona-Pirineus 2026

La Xarxa C17 defensa la candidatura dels Jocs Olímpics Barcelona- Pirineus i ho fa convençuda que cal un canvi del model turístic que passi per la millora de les infraestructures de comunicació.

5.- Projectes europeus: d’especialització i competitivitat territorial

Impulsar el món del motor-esport, la salut i la metal·lúrgia com a projectes que tenen una interessant especialització en l’eix de la C17 i que són competents territorialment per formar part de projectes europeus.

6.- Polígons industrials: desplegament de la fibra òptica, la xarxa elèctrica i els subministraments d’energia

Conèixer la realitat dels polígons industrials de la C17 per tal de poder treballar conjuntament, municipis i empreses, en la millora dels polígons i poder desplegar la fibra òptica i millorar els subministraments energètics.

7.-Impuls de la FP Dual

Treball constant en el camp del coneixement, l’educació i l’empresa a través de la Formació Professional Dual, amb un paper central de la Universitat de Vic.

8.- El transport públic en carretera

Impuls del transport públic a la C17 amb el desplegament d’un Pla de transport de viatgers. 

La Xarxa C17 és un projecte territorial estratègic que es proposa coordinar els objectius i interessos comuns dels actors públic i privats que conflueixen en aquest espai productiu, i fomentar la seva col·laboració, apostant per a la seva indústria com a valor imprescindible i treballant per desenvolupar els projectes clau indispensables per tal que el corredor de la C17 esdevingui un eix de promoció econòmica conjunta que permeti potenciar l’ocupació en el seu àmbit.

La Xarxa C17 està formada per 28 municipis: Mollet,  Montmeló, Parets del Vallès, Lliçà de Vall, Lliçà d'Amunt, Canovelles, Granollers, Les Franqueses del Vallès, La Garriga, Vic, Manlleu, Torelló, Olot, Ripoll i Puigcerdà, Aiguafreda, Balenyà, Centelles, Figaró-Montmany, Gurb, l'Ametlla del Vallès, Les Masies de Voltregà, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Martí de Centelles, Sant Pere de Torelló, Sant Eulàlia de Riuprimer, Tagamanent i Tona. A més de diverses empreses, entre les quals: La Farga, Sagalés, Estabanell Energia, Comforsa, Pimec, Unió Empresarial Intersectorial del Vallès Oriental, la Cambra de Comerç de Barcelona.

www.xarxac17.cat

Darrera actualització: 03.05.2019 | 08:12