Portada > Actualitat > Notícies > 200 paretans i paretanes omplen la Cooperativa durant la presentació del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2015-2019

200 paretans i paretanes omplen la Cooperativa durant la presentació del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2015-2019

08/04/2016

Aquest dijous 7 d'abril s'ha presentat a la ciutadania el document que defineix els objectius, estratègies i projectes que l’Ajuntament de Parets del Vallès desenvoluparà durant aquesta legislatura.

Sota el títol 'Compromesos amb tu', el PAM es divideix en quatre àmbits estratègics: Junts, fem poble; Una gestió de qualitat, oberta, transparent i participativa; Economia, empresa i ocupació, per una gestió integral, i Urbanisme sostenible: la millora de l’espai públic. Alhora, incorpora un recull de les principals actuacions amb el termini d’execució previst.

L'alcalde de Parets del Vallès, Sergi Mingote, va recordar "la importància de la participació dels paretans i les paretanes en aquelles actuacions prioritàries per al nostre poble. Aprofito per anunciar que, a banda de l'encàrrec que ja té i en el que està treballant el Consell d'Infants, copsarem l'opinió dels nostres veïns i veïnes per al disseny i la confecció del futur parc central del Sot d'en Barriques".

El PAM inclou novetats destacables respecte mandats anteriors. Una d’elles és la incorporació de la figura dels Regidors de barri, amb la distribució del municipi en set zones, per donar a la ciutadania canals més àgils, directes i pròxims d’accés als seus representants polítics.

D’altra banda, el programa d’actuació municipal incorpora noves accions en àmbits prioritaris, Educació, Benestar Social i Ocupació, i un pla d’actuacions amb temporalitat de les principals accions urbanístiques. 

En l'àmbit educatiu destaca el programa de gratuïtat dels llibres de text, a partir d'un model de socialització, per als ensenyaments de primària dels centres educatius de Parets. En Benestar Social, el milió d'euros que es destinarà a ajuts socials i pel que fa a l'àmbit de l'ocupació, el compromís de crear 1.000 llocs nous de treball mitjançant plans d'ocupació, ajuts a la contractació, gestió d'ofertes laborals i convenis amb empreses i indústries.

Finalment, l'alcalde de Parets va presentar el pla d'actuacions amb el regidor d'Urbanisme, Francesc Juzgado. En aquest apartat, Mingote va voler destacar el Pla integral d'escocells d'arbrat viari per millorar les voreres i la mobilitat dels carrers de Parets, un projecte resultant també d'un procés participatiu.

Arxivat a: Ajuntament, Benestar social, Comerç i empresa, Comunicació, Cooperació, Cultura, Educació, Esdeveniments, Esports, General, Gent Gran, Joventut, Medi ambient, Mobilitat, Noves tecnologies, Participació, Seguretat, Societat, Successos, Urbanisme i Habitatge, Via pública
Presentació PAM 2015-2019 img