Un esmorzar de germanor per celebrar el primer any dels horts socials de Can Jornet

Dijous, 14 de juliol de 2016 a les 00:00
Demà divendres, 15 de juliol, a partir de les 10 hores, l’espai de Can Jornet acollirà un esmorzar de germanor per celebrar el primer any des de la posada en marxa dels horts socials. L’activitat ha estat impulsada pels hortolans, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Parets.

El 12 de juliol de 2015, s’iniciava a Parets un programa de conreu d’horts socials, amb l’objectiu d’ajudar les persones jubilades i/o aturades del municipi en la seva economia domèstica, amb la creació d’un espai verd per al cultiu de verdures i hortalisses de consum propi. Aquestes hortes, a més conservar i millorar la biodiversitat i el paisatge, es van impulsar per tal de promoure la inclusió social i l’autoconsum entre els usuaris.

Francesc Juzgado, Regidor de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, manifestava que "després d'un any hem aconseguit el nostre objectiu i el horts socials funcionen a ple rendiment i fan el seu servei"

Els horts funcionen sota la coordinació d’una junta d'hortolans, que tenen com a funció transmetre a l’equip tècnic municipal qualsevol incidència, necessitat o proposta que pugi sorgir per part dels usuaris.

Actualment els horts estan a ple rendiment en quan a producció i, paral·lelament, es treballa en una formació continua que permet als usuaris poder aplicar conceptes d'agricultura ecològica en el conreu.

Darrera actualització: 03.05.2019 | 08:34