Portada > Actualitat > Notícies > El 60% del pressupost municipal per al 2017 de l’Ajuntament de Parets es destinarà als serveis a les persones

El 60% del pressupost municipal per al 2017 de l’Ajuntament de Parets es destinarà als serveis a les persones

28/10/2016

Per primera vegada, l’Ajuntament de Parets del Vallès ha aprovat, de manera conjunta, les ordenances i els pressupostos municipals per a l’any vinent. Això permetrà executar-los des del primer dia de l’any i suposarà donar un millor servei a la ciutadania.

El pressupost ha estat aprovat al Ple celebrat ahir, 27 d’octubre, amb els vots a favor de PSC i el Partit Demòcrata Europeu Català, l’abstenció de d’Ara Parets-ERC, Ciutadans i Nova Opció Per Parets i els vots en contra de Sumem. Les ordenances fiscals s’han aprovat, en la mateixa sessió plenària, amb els 12 vots a favor de PSC, PDECAT i Ara-Parets ERC, l’abstenció de Ciutadans i NOPP i els vots en contra de Sumem Parets.

Enguany, i seguint la línia de les darreres ordenances i pressupostos, destaca la voluntat de reduir les desigualtats i promoure el benestar de les persones. Per aquest motiu, el pròxim 2017 es congelen els impostos i les taxes i s’amplia el catàleg de bonificacions, deduccions i quotes reduïdes. També es dota de més recursos els apartats d’inversions i manteniment dels espais i equipaments públics, i es continua treballant en la millora de l’ocupació i en l’impuls del comerç i del teixit social i associatiu del municipi.

Durant el ple, l’alcalde de Parets, Sergi Mingote, va agrair “el diàleg, el consens i la sinceritat dels diferents grups municipals”. També va destacar “la importància que, per primera vegada en la història de Parets, es treballessin simultàniament les ordenances fiscals i els pressupostos municipals i s’aprovin abans de finalitzar el mes d’octubre

Per la seva banda, la Regidora de Serveis Econòmics, Paola Gratacós, va destacar com “la proposta del pressupost recull les voluntats i aportacions dels diversos grups del plenari i em satisfà que tots coincidim en les línies prioritàries d’actuació”. Gratacós també posava de manifest “l’esforç i la feina conjunta que s’ha dut a terme amb la voluntat de poder aprovar, amb el màxim consens possible, el document de treball més important de l’Ajuntament per a la prestació dels serveis adreçats als paretans i les paretanes”.

El pressupost per a l’any 2017 és de 23.785.122,14, un 2,30% superior al de 2016. D’aquests, més de 14 milions d’euros es destinen a programes de serveis a les persones: 4.377.996,68 corresponen a Educació; 922.902.12 a Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç; 1.531.875,90 a Benestar Social i 7.526.784,64 a Territori i Via Pública, que inclou prop de 2 milions d’euros en inversions.

Algunes de les novetat més destacades del pressupost per al 2017 son la consignació de partides pressupostàries destinades a projectes com la primera fase del Parc Central Sot d’En Barriques, les obres dels carrers Travessera i Barcelona, la creació del Consell Jove de Parets, la posada en marxa de la ‘Botiga solidària’, el projecte ‘Parets, ciutat educadora’, o l’impuls de programes de formació, promoció de l’ocupació i del comerç local.

Les ordenances fiscals per al 2017 congelen les taxes i els impostos

La línia fonamental de la revisió de les ordenances fiscals per a l’exercici 2017 ha estat la de la congelació de la pressió fiscal, mantenint els tipus existents en els impostos i taxes i, alhora, mantenint i ampliant l’important catàleg de bonificacions, deduccions i quotes reduïdes. Així, les ordenances fiscals per al 2017 mantenen el tipus vigent en tots els impostos, i la quota tributària en les taxes, sota els criteris generals de reducció de la pressió fiscal i bonificacions per als col·lectius amb més necessitats.

Una de les novetats més importants fa referència a la taxa per al subministrament d’aigua potable, que es redueix en un 3% en el consum domèstic i comercial, i un 10% en l’epígraf d’altres serveis i prestacions complementàries. També s’introdueixen altres millores com la reducció del 50% del cost en el cas de canvis de nom sense canvi de comptador, i inclou noves tarifes pels casos de fuites internes i per a la ciutadania que es troba en situació de vulnerabilitat.

D’altra banda, s’aplicaran noves bonificacions, com ara la reducció d’un 25% de la taxa per a la utilització dels horts municipals, la bonificació en la quota de la taxa per la prestació de serveis mediambientals que passa de 6 a 12€, en la utilització de la deixalleria, la reducció de 10 € en el preu de la prova d’ADN per fer l’alta en el cens d’animals de companyia, la bonificació del 100% de la taxa d’activitats per a aquells nous establiments comercials de superfície inferior a 250 m2 o, per als vehicles elèctrics, la bonificació del 75% de l’impost i la subvenció del 25% restant. També  augmenta de 9.000 a 12.000 euros el fons social per a casos amb dificultats.

Arxivat a: Ajuntament, Benestar social, Comerç i empresa, Comunicació, Cooperació, Cultura, Educació, Esports, General, Gent Gran, Joventut, Medi ambient, Mobilitat, Noves tecnologies, Participació, Seguretat, Societat, Urbanisme i Habitatge, Via pública
Pressupost 2017 minimón