Portada > Actualitat > Notícies > Parets Empreses genera negoci

Parets Empreses genera negoci

22/03/2017

Acompanyar en el procés de creació d'una empresa, assessorar els nous i noves emprenedors, ajudar a les empreses a redefinir o reforçar el seu models de negoci són alguns dels objectius de Parets Empreses, el Servei Local de Creació i consolidació empresarial de l'Ajuntament de Parets.

Aquest camí es va iniciar l'any 2013 amb el naixement del servei i, des d'aleshores, s'han atès un total de 407 paretans i paretanes emprenedors i 513 empreses. Parets és un municipi amb un gran teixit productiu, fet que dóna com a resultat que el nombre d'empreses ateses sigui superior als potencials emprenedors, en comparació al nombre d'habitants.

Durant el darrer any, també s'han triplicat els expedients iniciats per a la creació de noves empreses. L'any 2016 els plans d'empresa iniciats van passar de 12 a 40, mentre que el nombre d'empreses que van començar la seva activitat amb un pla d'empresa ha passat de 6 a 10 en el mateix període de temps.

El regidor de Desenvolupament Econòmic, Toni Fernández, posa en valor com "cal continuar acompanyant les persones que tenen la iniciativa de posar en marxa un negoci, especialment a les que ho fan com una via d'autocupació, i que posen el seu talent i la seva experiència professional en l'impuls del seu somni”.

D'altra banda, la directora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Ocupació, Comerç i Turisme, Imma Ruiz, explica les dificultats amb les quals es troben els nous emprenedors i quin és el servei que s'ofereix des de Parets Empreses: "la creació d'una empresa és un procés complex on intervenen moltes variables pel que fa a la definició del model de negoci. El pla d'empresa ajuda a reflexionar i és una eina que facilita la comprensió sobre els factors que incidiran en la realització del projecte".

Parets Empreses ha fet acompanyament i orientació a 80 possibles noves empreses i s'han obert 47 nous negocis que han generat un total de 51 nous llocs de treball.

A més, durant aquests quatre anys, un total de 724 persones han format part de les accions relacionades amb la sensibilització a l'emprenedoria i empresa o han rebut formació empresarial per mitjà de seminaris o jornades específiques.

Arxivat a: Comerç i empresa
Parets empreses