Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Parets posa en marxa una campanya informativa i de prevenció de la propagació del mosquit tigre

L’Ajuntament de Parets posa en marxa una campanya informativa i de prevenció de la propagació del mosquit tigre

15/05/2017

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Parets, a través de l’Escola de la Natura, ha iniciat una campanya informativa i un seguit d’actuacions per evitar la propagació del mosquit tigre. La campanya consisteix en la distribució de cartells pels equipaments municipals i els comerços de la vila, i el repartiment de quartilles als domicilis per mitjà d’una bustiada que especifiquen de quina manera pot participar la ciutadania i què cal fer en cas de picada.

Pel que fa a les mesures preventives, tot i que la propagació de l’insecte és inevitable, ja que ha trobat en el nostre clima un hàbitat molt similar al dels seus països d’origen, els tècnics de Medi Ambient i de l’Àrea de Territori han començat les accions per limitar la presència d’aquest insecte a la vila. El més important és evitar la posta d’ous i el creixement de les larves, per aquest motiu, les actuacions es basen en el tractament dels punts d’aigua estancada com ara embornals, espais humits, basses o pous, entre d’altres, que constitueixen l’hàbitat del mosquit tigre.

En aquesta línia, és important la col·laboració ciutadana per evitar acumulacions d’aigua també en espais privats com ara piscines, safareigs, cisternes o dipòsits. Es recomana mantenir coberts aquests espais sempre que es pugui i buidar-los amb certa freqüència.

Convé recordar que la picada del mosquit tigre, si bé és molesta, no suposa cap risc per a la salut. El seu tractament és simptomàtic: en cas de picada cal rentar bé la zona afectada i desinfectar-la amb amoníac o alguna substància similar. Si passats uns dies les molèsties no remeten, consulteu al metge de capçalera.

Arxivat a: Ajuntament, Medi ambient
Mosquit tigre