Portada > Actualitat > Notícies > Parets registra la taxa d’atur més baixa del Baix Vallès al maig

Parets registra la taxa d’atur més baixa del Baix Vallès al maig

05/06/2017

Per cinquè mes consecutiu, la taxa d'atur a Parets del Vallès s'ha reduït significativament situant-se en un 10,75%, el percentatge més baix al Baix Vallès. Les dades d'atur registral del passat mes de maig situen el nombre de persones aturades en 950, és a dir, 161 persones menys que el maig del 2016. La taxa al municipi és 1,73% inferior a la mitjana del Vallès Oriental que actualment és del 12,48%.

Per a l'alcalde de Parets del Vallès, Sergi Mingote, "el fet de continuar amb aquesta tendència a la baixa demostra la bona feina que des dels serveis municipals de l'Ajuntament, en col·laboració amb el teixit comercial i empresarial del municipi, s'està desenvolupant per tal de generar ocupació, crear llocs de treball i noves oportunitats per als paretans i les paretanes".

El regidor Desenvolupament Local, Toni Fernández, posava de manifest la bona tasca que el Servei Local d'Ocupació de Parets du a terme i puntualitzava com "les dades demostren que som un referent també en temes ocupacionals amb la inserció pràcticament de dues persones diàries. Tot i les dades positives, continuarem treballant en aquest àmbit amb l'objectiu aconseguir que l'atur al municipi esdevingui un índex pràcticament residual".

Una dada significativa d'aquesta tendència és la gestió d'ofertes fetes pel Servei Local d'Ocupació de Parets (SLOP), que han estat de 2.600 ofertes gestionades en 10 anys, unes 260 ofertes anuals arribades d'empreses i comerços, tant del municipi com de fora.

Nova convocatòria de Plans d'Ocupació Local

D'altra banda, ja es poden presentar les sol·licituds per participar en el segon termini de la darrera convocatòria de Plans d'Ocupació Local impulsats per l'Ajuntament de Parets del Vallès. En aquesta ocasió són tres els perfils sol·licitats: 2 joves universitaris/es, 1 enginyer/a i 1 orientador/a laboral. Les bases íntegres per a la convocatòria es podran consultar al web parets.cat. Els candidats podran presentar les seves sol·licituds fins al pròxim 15 de juny.

Durant aquest mes de juny, s'incorporaran de manera gradual la resta de les 36 persones seleccionades per cobrir els perfils de conserge, auxiliars de la llar, operaris de manteniment, pintors, operaris de neteja, oficial de neteja, dinamitzador, assessor horticultor, Informadors d'ajuts energètics, administratiu, dinamitzador juvenil, tècnic en Benestar Social i tècnic en edificació.

Arxivat a: Ajuntament
SLOP