Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Parets finalitza la campanya informativa sobre al·lèrgens alimentaris

L’Ajuntament de Parets finalitza la campanya informativa sobre al·lèrgens alimentaris

15/06/2017

El servei de Salut pública de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Parets ha finalitzat la campanya informativa sobre al·lèrgens alimentaris, dirigida al sector de la restauració del municipi i endegada a inicis del mes de maig.

Aquesta informació, ha estat respecte de l’etiquetatge dels productes envasats, havent-se d’oferir a les persones consumidores en el cas dels aliments que s’ofereixin sense envasar, els envasats als llocs de venda a petició del comprador/a, i els envasats per a la seva venda immediata.

La campanya ha consistit en l’enviament als bars i restaurant de Parets d’un cartell informatiu d'avís als consumidors, un llistat dels 14 al·lèrgens i model de taula per recollir els plats amb contingut d'al·lèrgens, i una guia informativa pel sector minorista d'alimentació i la restauració de com informar dels al·lèrgens.

Les al·lèrgies i intoleràncies són reaccions adverses als aliments atribuïdes a la ingesta, el contacte o la inhalació d’un aliment o algun dels seus components. Encara que qualsevol aliment –o els seus components– pot donar lloc a reaccions al·lèrgiques, s’han identificat alguns grups que hi estan associats més freqüentment.

Pel que fa a les intoleràncies alimentàries són reaccions adverses als aliments que es produeixen a causa d’algun tipus d’alteració que impedeix digerir correctament un aliment o algun dels seus components. Poden tenir una simptomatologia similar a la d’algunes al·lèrgies però, en aquest cas no hi ha una intervenció del sistema immunitari, es produeixen a causa d’algun tipus d’alteració que impedeix digerir correctament un aliment o algun dels seus components. Les dues causes més comunes d’intolerància alimentària són la lactosa i el gluten.

Totes les persones que vulguin disposar d’aquesta informació i de la documentació a la qual es refereix, la poden trobar al lloc web de l’Ajuntament de Parets http://www.parets.cat/temes/salut-publica​.

Arxivat a: Ajuntament
Al·lèrgens campanya 2017