Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Parets imposa les primeres sancions a l’incivisme dels propietaris de gossos

L’Ajuntament de Parets imposa les primeres sancions a l’incivisme dels propietaris de gossos

28/09/2017

L’Ajuntament de Parets ja ha iniciat els tràmits de dos expedients per tal de sancionar els propietaris que no recullen els excrements dels seus gossos de la via pública. L’import de les sancions pot arribar fins als 400 euros.

Fins al moment, i en període de prova, s’han recollit cinc mostres, dues de les quals pertanyien a gossos no censats, una que no ha donat resultats vàlids, i dues que donaran pas a l’expedient corresponent.

L’alcalde de Parets, Sergi Mingote, puntualitza que “la imposició de sancions no té un afany recaptatori, sinó que vol ser una mesura dissuasiva per als propietaris incívics”.

L’acció s’emmarca en la campanya de civisme “Ningú no és igual. El meu ADN m’identifica” que té l’objectiu de fomentar la tinença responsable d’animals de companyia, incidint en la recollida dels excrements a la via pública i en evitar l’abandonament dels animals.

Durant els darrers mesos, la Policia Local ha fet un seguiment per a la comprovació de documentació, i ha tramitat prop d’una dotzena d’avisos als amos de gossos que no els tenien degudament identificats.

Des que es va iniciar la campanya, l’abril de 2016, el cens de gossos del municipi ha augmentat un 33%, és a dir, dels 900 animals que constaven abans de començar la campanya s’ha passat, fins al moment, a 1.200 mascotes inscrites.

A partir d’ara, l’Ajuntament farà una recollida mensual de defecacions dels animals de manera aleatòria.

Arxivat a: Ajuntament, Via pública
Campanya ADN Gossos