Portada > Actualitat > Notícies > Més de 2.800 persones prenen part en el procés participatiu per dissenyar el nou Parc Central del Sot d’en Barriques

Més de 2.800 persones prenen part en el procés participatiu per dissenyar el nou Parc Central del Sot d’en Barriques

28/09/2017

1.633 paretans i paretanes i 1.261 escolars del municipi han pres part en el procés participatiu impulsat per l’Ajuntament de Parets, amb l’objectiu de consensuar amb la ciutadania el disseny del nou Parc Central del Sot d’en Barriques.

Al procés ciutadà han participat un total de 1.633 persones: 1.032 dones i 601 homes. Dels 1.633, un total de 968 han escollit ‘Jocs i aigua’, mentre que 665 s’han decantat per ‘Passeig i descans’. Per franges d’edat, la major participació s’ha donat en persones d’entre 30 i 50 anys (917), i majors de 50 anys (159). Pel que fa a nens i joves fins als 30 anys, hi han participat 122 persones.

A les escoles han participat un total de 1.261 nens i nenes dels centres N.S. Montserrat, Vila Parietes, ACESCO, Pau Vila, Lluís Piquer, Torre de Malla, La Sínia i Pompeu Fabra. El resultat ha estat de 899 vots per a l’opció ‘Jocs i aigua’ i de 362 per a la segona proposta: ‘Passeig i descans’.

La proposta ‘Jocs i aigua’, que ha estat la més votada entre la ciutadania, respon a un caràcter lúdic i d’entreteniment que permet, alhora, la polivalència de l’espai central: sortidors d’aigua intermitents pensats com a espai d’oci i joc que pot esdevenir alhora escenari per a activitats de caràcter divers, culturals o de lleure.

Les grans estructures en la tipologia de joc prenen rellevància en aquesta proposta, posant èmfasi en tres elements: una tirolina i un tobogan de notable dimensió i la zona central, amb sortidors d’aigua intermitents que es constituirà com a espai d’oci. S’incorporen també elements de joc adaptats a infants amb dificultats físiques. El nou parc tindrà, a més, espais de joc i lleure diferenciats per edats.

L’espai comptarà també amb una zona de picnic, un edifici de bar i serveis, una graderia, i un indret destinat a aula oberta polivalent per a múltiples usos. El mobiliari urbà estarà format per bancs lineals i cadires amb agrupacions, així com cadires individuals disposades en els diferents recintes i bosquet, sota els arbres, en zones de tranquil·litat i ombra.

El parc del Sot d’en Barriques és una de les actuacions més rellevants que farà l’Ajuntament de Parets, inclosa en el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2015-2019. Es preveu que el nou parc sigui una realitat abans de l’estiu del 2018.

Arxivat a: Urbanisme i Habitatge, Via pública, Participació
Jocs i aigua_Sot d'en Barriques