Portada > Actualitat > Notícies > La Teresina serà la nova campana major de l’església de Sant Esteve de Parets

La Teresina serà la nova campana major de l’església de Sant Esteve de Parets

05/10/2017

Teresina és el nom de la nova campana major que lluirà al campanar de St. Esteve de Parets. La campana s'inaugurarà coincidint amb els actes d'aniversari de la consagració de l'església de Sant Esteve de Parets 904-2017, que tindran lloc durant el cap de setmana del 13, 14 i 15 d'octubre.

Les activitats començaran el divendres 13 d'octubre, a les 19.30 h, a l'Església de Sant Esteve amb la celebració de l'Eucaristia i benedicció de la campana Teresina, presidida pel bisbe auxiliar de Terrassa, Salvador Cristal i Coll, i preveres.

L'endemà dissabte 14 d'octubre, de 9.30 a 10.30 h, a la plaça de la Vila, El poble toca la campana: seguint la tradició, la campana estarà situada al bell mig de la plaça perquè tothom la pugui fer sonar. A les 10.30 h. es procedirà a la col•locació de la campana Teresina que estarà acompanyada d'un recital poètic, i les actuacions de la colla castellera Manyacs de Parets, la Colla de Gegants, Grallers i Bestiari de Parets i la Colla del Ball de Gitanes de Parets. També hi haurà una ballada de sardanes a càrrec d'Amics de la Sardana de Parets, envoltant la plaça de la Vila.

Diumenge 15 d'octubre, a les 11.30 h, es farà, a a la plaça de la Vila, la celebració de l'eucaristia, l'estrena de la campana Teresina, i tindran lloc els parlaments i una actuació musical.

La construcció de la Teresina ha estat íntegrament subvencionada pel paretà il·lustre Jaume Anfruns i Palau (Medalla de la Vila 2014), i deu el seu nom en compliment a la promesa que li va fer a la seva mare. La Teresina serà la quarta campana de l'església St. Esteve de Parets que fins ara només en tenia tres, la Rosalia, l'Eulàlia i la Santa Maria.

Arxivat a: Esdeveniments
Campana major Teresina 2017

Arxius adjunts