Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament executarà l’esporga de 7.500 arbres fins a finals d’any

L’Ajuntament executarà l’esporga de 7.500 arbres fins a finals d’any

26/10/2017

A mitjan octubre es va iniciar la campanya d’esporga d’hivern 2017 a Parets del Vallès. Els serveis tècnics han dut a terme una planificació prèvia i un estudi acurat que estableix el tipus d’esporga d’acord amb les diverses espècies. Alhora, s’ha treballat un calendari públic que detalla dates d’actuació a cada carrer per tal que la ciutadania pugui conèixer en tot moment el procés de poda i l’afectació.

El termini previst per l’esporga de l’arbrat viari és d’11 setmanes. Entre mitjan octubre i mitjan desembre es faran tots els treballs planificats al carrer, i les dues darreres setmanes es procedirà a actuacions de repàs i a les escoles i els parcs.

Parets disposa de gairebé 6.000 arbres als carrers i uns 1.500 a les places, les zones verdes i els equipaments. La modalitat d’esporga s’ha planificat d’acord amb cada tipologia d’arbre, tenint en compte el seu estat fisiològic i els condicionants de la seva ubicació.

Amb la finalitat de mantenir el valor ornamental, la salut dels arbres i els seus beneficis ambientals a l’entorn urbà, s’han establert directrius d’acord amb models de poda que eviten actuacions dràstiques, ja que s’ha comprovat que aquestes minven la salut i el valor de l’arbrat i, ahora, afavoreixen l’aparició de plagues i malalties.

També cal tenir en compte que en el cas d’algunes espècies concretes, segons la seva ubicació, és recomanable no procedir a la seva poda anualment sinó cada dos o tres anys.

Els avisos i la senyalització dels treballs d’esporga s’estan col·locant als carrers amb una antelació mínima de 48 h per facilitar la bona organització del veïnat. Així mateix, al web parets.cat i als equipaments municipals s’actualitzarà cada setmana la informació de la campanya d’esporga amb els planells corresponents a les actuacions en curs.

Davant de qualsevol dubte o incidència, la ciutadania pot adreçar-se a l’Oficina Tècnica de Resolució d’Incidències, al correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o trucant al telèfon de l’Ajuntament de Parets, 93 573 88 88.

Arxivat a: Ajuntament, Medi ambient, Via pública
Poda arbrat img

Arxius adjunts