Portada > Actualitat > Notícies > Els delictes a Parets es redueixen considerablement durant l’any 2017

Els delictes a Parets es redueixen considerablement durant l’any 2017

23/11/2017

Aquest dimarts ha tingut lloc la darrera reunió de la mesa de coordinació operativa de seguretat de Parets del Vallès. La reunió es va fer prèviament a la de les meses de seguretat i convivència en les quals són presents representants dels diferents barris del municipi.

A la reunió van assistir l'alcalde de Parets, Sergi Mingote, la regidora de Seguretat Ciutadana, Àfrica Matínez, l'inspector en cap de la Policia Local, Joan Pérez, els sergents Miquel Lafuente i Jordi Galera  i, per part del cos de Mossos d'Esquadra, el cap de l'ABP, Intendent Roger Sales, i el Sostinspector Jordi Alsina.

La trobada va servir per donar compte de les accions que els cosos policials de mossos d'esquadra i policia local  han desenvolupat duran aquest 2017 al municipi en matèria de seguretat.

De l'informe es desprèn, entre d'altres, que els robatoris amb violència i intimidació en habitatges, al carrer i als establiments s'han reduït considerablement, i que només s'han incrementat en el cas de petits furts en grans superfícies comercials.

Si bé és cert que les intervencions en accidents de trànsit lleus i sense ferits, sobretot en vies interurbanes, han patit un lleuger increment, l'informe ho argumenta per l'augment de la mobilitat a causa de la millora de l'economia de les llars.

Pel que fa als accidents amb víctimes greus o molt greus, s'han reduït en prop d'un 50% des de principi d'any.

La Policia Local sí que ha detectat un lleuger augment (d'entre un 10% i un 15%) de conductors que circulen sense carnet de conduir, i dels resultats positius en proves d'alcoholèmia i test de drogues. També han augmentat les infraccions interposades per incompliment de les ordenances de convivència ciutadana, en gran part degut a la nova campanya de recollida de mostres d'ADN de gossos.

La valoració general de l'informe va ser molt positiva pel que fa a la seguretat al municipi.

Arxivat a: Seguretat
Reunió mesa coordinació operativa 21-11-17