Portada > Actualitat > Notícies > Parets rep el premi a l’excel·lència de bon govern

Parets rep el premi a l’excel·lència de bon govern

12/12/2017

Parets del Vallès ha rebut, amb la millor puntuació, el segell europeu a la Innovació i la Bona Governança, que atorga el Consell d’Europa a través d’UDITE i COSITAL, entitats promotores del projecte.

L’etiqueta europea de l’excel·lència de governança (ELoGE) es concedeix als municipis i autoritats locals que han aconseguit un elevat nivell general de bon govern. Per fer la valoració, s’han tingut en compte qüestions com la conducta ètica, l’estat de dret, l’eficàcia i l’eficiència, la transparència, la bona gestió financera o la rendició de comptes.

De les 15 poblacions i ciutats que formaven part del projecte inicial, només 7 han rebut la certificació i Parets del Vallès ha estat l’únic dels municipis espanyols dels quals s’han presentat que ha obtingut el reconeixement.

L’alcalde, Sergi Mingote, posava de manifest com “amb aquest certificat es demostra que, més enllà de les nostres fronteres, Europa també ha vist en Parets un referent en innovació, transparència i un exemple de bon govern”.

Segons la regidora, Paola Gratacós, impulsora de la participació de Parets en el projecte, “Tot i tenir-lo, i haver aconseguit la millor nota del rànquing de municipis europeus, sé que no hi ha suficient. Hem de seguir millorant i arribar a una màxima excel·lència en els serveis públics”.

Principis europeus de bon govern

El reconeixement es va lliurar el 7 de desembre a Madrid, després d’una taula rodona internacional on representants de les administracions, associacions i experts de diferents països van compartir la seva experiència de govern i de gestió. El guardó està simbolitzat per un dodecaedre de vidre gravat amb els dotze principis europeus de bona governança democràtica, consagrats en l’Estratègia Europea per a la Innovació i el Bon Govern Local.  

Arxivat a: Ajuntament
Premi bon govern 12/2017