Portada > Actualitat > Notícies > Els alumnes de l’Escola NS de Montserrat sol·liciten el CIF de la seva cooperativa, en el marc del projecte CUEME

Els alumnes de l’Escola NS de Montserrat sol·liciten el CIF de la seva cooperativa, en el marc del projecte CUEME

19/12/2017

Demà dimecres, 20 de desembre, a les 15 h, els alumnes de l’Escola Nostra Senyora de Montserrat visitaran l’Ajuntament per lliurar a l’alcalde de Parets la sol·licitud del CIF de la seva nova cooperativa.

Aquesta acció s’emmarca en el projecte CUEME (Cultura emprenedora a l’escola), un programa educatiu que vol fomentar l’esperit emprenedor i les competències bàsiques definides en el currículum d’educació primària.

Durant el curs escolar, els alumnes han de crear i gestionar una cooperativa amb el suport dels professors i tutors, de l’Ajuntament de Parets i d’altres agents socials de la localitat (empreses i establiments).

Durant el procés, els alumnes hauran de crear una empresa, decidir l’aportació de capital que realitzarà cada un d’ells, elaborar els estatuts que regiran la societat; posar-li nom; crear-ne el logo; tramitar el CIF de la societat; decidir quin producte volen produir; assignar els equips i tasques a desenvolupar per cada alumne en la cooperativa (direcció, comercials, disseny, producció, comunicació, recursos humans, compres, etc), decidir a quina finalitat destinaran els beneficis de l’empresa i, finalment, procedir a la venda dels productes elaborats en un mercat.

En el projecte hi participen 53 alumnes dels cursos de 5è i la sol·licitud la lliuraran els dos presidents, dos secretaris i dos tresorers de les dues cooperatives que es formalitzaran.

Arxivat a: Ajuntament, Educació
Escola NS Montserrat