Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Parets assumirà íntegrament l’augment del preu de l’aigua (11’88%) aprovat recentment per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA)

L’Ajuntament de Parets assumirà íntegrament l’augment del preu de l’aigua (11’88%) aprovat recentment per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA)

11/01/2018

L’Ajuntament de Parets considera injust i desproporcionat aquest increment i és per això que assumirà íntegrament aquesta despesa per a les llars i famílies paretanes.

L’alcalde de Parets, Sergi Mingote, com a membre titular del Comitè Executiu de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), va votar en contra d’aquest augment. Mingote considera molt injust que el món local, que de forma unànim va votar en contra, hagi ara d’intentar solventar allò que han votat contràriament. L’Ajuntament de Parets, a instàncies de l’equip de govern municipal, ha decidit que aquest augment no afecti la butxaca de les paretanes i els paretans ja que considera que es tracta d’un augment desproporcionat per a un bé essencial com és l’aigua.

La Federació de Municipis de Catalunya, de la que forma part Parets, considera injust i desproporcionat l’increment de l’11’88 per cent en la tarifa de l’aigua per a aquest any.

L’augment va aprovar-se amb el vot en contra dels representants de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Sergi Mingote, membre titular del Comitè Executiu de la FMC i alcalde de Parets del Vallès; i el membre suplent de la FMC, Albert Solà, gerent del Consorci Besòs-Tordera. Es tracta d’un increment del servei en alta, és a dir, del preu que Aigües del Ter Llobregat (ATLL) cobra a les empreses subministradores de Barcelona i la seva àrea, i que després varia en funció de cada cas. 

L’alcalde de Parets, Sergi Mingote, en roda de premsa celebrada avui, ha anunciat que l’Ajuntament de Parets ha decidit assumir íntegrament aquest augment del preu de l’aigua en tractar-se d’un bé essencial per a la ciutadania. Mingote, ha afirmat que “és injust que el món local, que ha votat en contra, hagi d’intentar solventar situacions com aquesta. Nosaltres no compartim aquest increment desmesurat i volem evitar que afecti a les butxaques de les paretanes i els paretans i per això ho assumirem”. 

L’augment del preu de l’aigua va ser aprovat per 10 vots a favor i 7 en contra. El vot del món municipal va ser unànim en contra, juntament amb els d’altres membres del col·lectiu d’usuaris i industrials.

Mingote conclou que “per al govern de Parets la prioritat són les nostres veïnes i veïns, les persones, i què, tot i que en considerar injust i desproporcionat aquest augment del preu en un bé essencial, hem buscat els diners per poder fer-hi front i assumir-ho”.

Francesc Juzgado, regidor de Serveis Econòmics, afirma que “això suposarà uns 60.000 euros per a les arques municipals, però l’economia sanejada de l’Ajuntament ens permet fer-hi front i ho farem per tal que no afecti l’economia domèstica de les llars paretanes”.

Arxivat a: Ajuntament, Benestar social
RP Pujada aigua gener 2018