Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Parets posa en marxa el cens d'autònoms

L’Ajuntament de Parets posa en marxa el cens d'autònoms

13/03/2018

L'objectiu és promoure que aquests professionals puguin tenir un millor accés a la contractació pública.

L'Ajuntament, a través de ParetsEmpreses, impulsa un nou cens d'autònoms del municipi. A més de promoure un millor accés d'aquests a la contractació pública, un altre dels objectius és afavorir una major col·laboració amb empreses de l'entorn i a accions de formació específica per millorar el seu múscul empresarial, tot amb la voluntat de prioritzar els professionals paretans en les contractacions menors de l'Ajuntament i en les de les grans empreses del municipi.

L'alcalde de Parets, Sergi Mingote, afirma que "si no hi ha polítiques actives d'ocupació no es pot generar més ocupació i que amb aquest cens tindrem un document real per oferir noves oportunitats a aquest tipus de treballadors". Mingote ha afegit que són aquests tipus de mesures els que han propiciat que el passat mes de febrer a Parets hi haguessin 901 persones aturades, una xifra molt inferior als 1706 aturats que hi havia el febrer de l'any 2013.

De la seva banda, Antoni Fernández, regidor de Desenvolupament Econòmic, Ocupació i Turisme, ha destacat que "Des de ParetsEmpreses, amb el nou cens, la nostra voluntat és donar noves oportunitats als autònoms perquè aquests es desenvolupin. Que la figura de l'autònom tingui més valor i que la gent tingui empenta per crear noves empreses".

Els autònoms que vulguin donar-se d'alta al cens poden contactar amb el Servei ParetsEmpreses, demanar el formulari d'inscripció a (Necessites javascript per veure aquest correu-e), o bé omplir-lo directament a www.parets.cat/formularis.php

A més, hi ha prevista una sessió formativa el proper 24 d'abril a les 18 hores a les dependències del Servei Local d'Ocupació de Parets (SLOP).

Finalment, el regidor de Territori, Sostenibilitat i Serveis Econòmics, Francesc Juzgado, ha donat dades concretes referents als anys 2016 i 2017. Així, ha indicat que "des de l'àrea de territori de l'Ajuntament de Parets van destinar-se a la contractació d'autònoms més de 70.000 euros l'any 2016 i el 2017 més de 160.000. Juzgado ha insistit que l'equip de govern de l'Ajuntament de Parets sempre ha apostat per generar ocupació".

Amb el nou cens d'autònoms l'ajuntament pretén continuar donant suport a la creació d’ocupació, tant per compte aliena com per compte propi, i ajudar a que les petites empreses es consolidin. Aprofitant el canvi normatiu en la Llei de contractació impulsa aquest nou projecte, amb la creació d'un cens d’autònoms paretans perquè des l’ajuntament els puguin contractar per a realitzar petits treballs en el municipi. Igualment els ajudaran a través de la formació a col·laborar entre ells per tal que puguin optar a contractes majors, i també a treballs amb altres empreses de Parets. Es tracta d'una oportunitat per obrir la possibilitat d’accés a contractes menors a empresaris autònoms, i un cop tinguin el cens complet podran oferir aquest teixit a la resta d’indústries.

S'ha enviat una carta a tots els autònoms de parets i la intenció és disposar del nou cens abans de l'estiu.

Arxivat a: Ajuntament, Comerç i empresa
Cens autònoms RP 2018