Portada > Actualitat > Notícies > Per tercer any consecutiu, la Diada de Sant Jordi i la festa ‘Parets, municipi lector’ compartiran la plaça de la Vila

Per tercer any consecutiu, la Diada de Sant Jordi i la festa ‘Parets, municipi lector’ compartiran la plaça de la Vila

16/04/2018

El dilluns, 23 d'abril, per tercer any consecutiu, la plaça de la Vila de Parets viurà la Diada de Sant Jordi en companyia de la festa Parets Municipi Lector. A partir de les 10 h, i durant tot el dia, botiguers i entitats locals han preparat tot un seguit d'activitats que ompliran l'espai de jocs, festa i tradicions.

Les primeres activitats es faran el divendres, 20 d'abril, a partir de les 18 h, a la biblioteca Can Rajoler, amb un taller infantil de cavalls de pal, un taller de creació amb roba texana i la festa country per a grans i petits.

El 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, la plaça de la Vila, tornarà a ser l'aparador de floristes i llibreters del municipi, que mostraran les creacions florals i les darreres novetats editorials.

Els més menuts podran gaudir de tallers, jocs literaris i una edició especial del programa radiofònic infantil RAP107.EDU, que es farà a les 17 h en directe des de l'estand que l'emissora municipal que RAP107 tindrà a la plaça. Posteriorment, també s'ha preparat un programa especial de Sant Jordi que s'emetrà en directe des del mateix espai. A les 18 h, es podrà veure l'espectacle familiar Xou de Sant Jordi organitzat per Rialles Parets.

Com a part de les activitats, durant el dia, els partits polítics municipals i entitats com Ara Sarau, Òmnium Cultural o les biblioteques municipals han preparat tallers i activitats lúdiques i participatives per a tota la família. També es podrà veure l'exposició de vestuari i les forques realitzades per l'artista Josep Plandiura, a l'estand de Diables Parets, així com adquirir treballs manuals i roses fetes per la gent gran de la Residència Pedra Serrada i pels nens i nenes del Centre Obert.

Parets Municipi Lector

Un any més, la celebració Parets Municipi Lector es farà coincidint amb la Diada de Sant Jordi. En el marc de les activitats, a les 19 h, es farà el lliurament dels 'Premis Superlectors 2018', 'Premi Parets, Municipi Lector' i l'Endevina-la. Posteriorment el Niu d'Art Parets farà un recital en homenatge al recentment desaparegut poeta Joan Navarro.

Fi de festa amb Diables Parets

El fi de festa arribarà cap a les 21 h, amb l'espectacle de Sant Jordi, a càrrec del grup Ànimes de Foc de Diables Parets, que interpretarà una particular versió de la llegenda. A l'obra intervindran prop d'un centenar de persones, entre tabalers, diables, diablets, dracs, tècnics, encenedors i col•laboradors. Enguany, es presentarà un piromusical inèdit que acompanyarà la Bèstia, la figura més emblemàtica de la colla, i que esdevindrà l'encesa més gran que Diables Parets ha organitzat amb aquest drac.

Arxivat a: Cultura, Esdeveniments
Sant Jordi