Portada > Actualitat > Notícies > Presentació del llibre ‘Aproximació històrica a l’Eixample de Parets’, de Montserrat Salvador Corros

Presentació del llibre ‘Aproximació històrica a l’Eixample de Parets’, de Montserrat Salvador Corros

15/05/2018

Aquest divendres 18 de maig, a les 19 h, la Sala Polivalent de l'Escola Pau Vila acollirà la presentació del llibre Aproximació històrica a l'Eixample de Parets, de Motserrat Salvador Corros. L'acte comptarà amb la presència de l'alcalde de Parets, Sergi Mingote, i de la regidora de Cultura, Àfrica Martínez.

El volum està estructurat en diferents capítols que ens situen en el context social, econòmic i cultural del creixement d'aquest nucli de població a través dels plànols, fotografies i diversos documents que aporta l'autora i que permeten veure'n gràficament l'evolució cronològica i el grau de transformació paisatgística.

En aquesta obra es fa no només una descripció de l'evolució urbanística, demogràfica, política, social i econòmica sinó que es penetra en la vida quotidiana d'una època i, en aquest sentit, es reivindica la memòria de la gent que la va protagonitzar, la que va arribar a la barriada i que va contribuir a fer-la créixer.

Cal destacar que també ha repassat el naixement i evolució de les principals entitats, fent llum sobre com s'organitzava i entorn de quins centres d'atracció girava la vida social al llarg del període investigat.

El llibre forma part de la col·lecció d'estudis locals, editada per l'Ajuntament de Parets; consta de 248 pàgines i conté 282 fotografies entre imatges i documents.

Arxivat a: Cultura, Esdeveniments
Presentació llibre Eixample de Parets