Portada > Actualitat > Notícies > Parets aprova el primer Pla local d’infància i adolescència

Parets aprova el primer Pla local d’infància i adolescència

31/05/2018

L’Ajuntament de Parets ha elaborat el primer Pla local de la infància i l’adolescència de Parets 2018-2022, amb la voluntat de millorar la planificació estratègica de les polítiques municipals adreçades als nens i nenes i adolescents de Parets.

Per elaborar el pla es van establir dos objectius principals:

  • Conèixer la situació de la infància i l’adolescència al municipi, concretant les actuacions que es fan actualment, quines problemàtiques i oportunitats hi ha, i quines són les polítiques i prioritats en aquest àmbit que es volen portar a terme en els pròxims anys.
  • Valorar les activitats que s’han posat en marxa en aquesta matèria.

Fruit d’aquest treball transversal, en què han participat tots els agents implicats (socials, familiars, nens i nenes, adolescents, personal tècnic, etc.) s’han identificat 16 eixos en els quals es treballarà per tal de millorar el benestar, els drets i les condicions actuals dels nostres infants i adolescents.

Partint d’aquest diagnòstic, s’ha elaborat el primer Pla local de la infància i l’adolescència de Parets 2018-2022, que integra els objectius de l’agència per al desenvolupament sostenible defineix noves accions que incidiran en el benestar dels nens, nenes i adolescents, així com redefineix i millora accions que ja es realitzen al municipi, per tal que siguin més efectives.

Un cop posat en marxa, en dos anys, l’efectivitat del pla serà avaluada i es farà un seguiment per part del Consell d’Infants, el Consell de Joves i la Xarxa local d’infància i adolescència i s’elaboraran els informes d’avaluació previstos en el programa de Ciutats amigues de la infància.

Arxivat a: Ajuntament, Benestar social, Educació, Joventut
Educació