Portada > Actualitat > Notícies > La flama del Canigó encendrà la nit de Sant Joan a Parets

La flama del Canigó encendrà la nit de Sant Joan a Parets

18/06/2018

Un any més, Parets del Vallès rebrà la tradicional Flama del Canigó de la mà de l'entitat Òmnium Cultural, amb el suport de l'Ajuntament de Parets. Serà el pròxim dissabte, 23 de juny, a les 19 h, quan començaran les activitats a la plaça de la Vila, amb les actuacions de la colla del Ball de Gitanes Parets, el Niu d'Art Poètic i els Amics de la Sardana de Parets.

A les 20.30 h, es farà la rebuda oficial de la flama del Canigó per part de l'Ajuntament amb un parlament institucional, la lectura del missatge de la flama i el lliurament del foc a les fogueres del poble i a les entitats participants en l'acte.

Al vespre, al local de Manyacs Parets, al carrer Ponent, tindrà lloc la revetlla de Sant Joan dels castellers de Parets i, a les 21 h, començarà a La Marineta la revetlla organitzada per l'Associació Protectora d'Animals 'Peluts'.

Fogueres i revetlles populars

Enguany l'Ajuntament ha habilitat un espai públic per a la foguera de Sant Joan, que estarà situada a la plaça del Mirador de Gallecs. A més, alguns carrers de la vila estaran tancats durant la tarda i nit del 23 de juny per facilitar la celebració de les revetlles veïnals: plaça del Doctor Trueta; carrer Balmes, a l'alçada del número 66; carrer dels Pins; carrer del Doctor Fleming, entre Sant Jaume i Onze de Setembre, i al carrer Ponent, a l'alçada del número 18.

Pel que fa als punts de venda de material pirotècnic autoritzats per l'Ajuntament es poden trobar al carrer la Volta, al carrer Palou amb la C-17, a l’av. de Catalunya amb la C-17, al carrer del Tenes i als carrers Sant Antoni (zona Cementiri), Aragó amb av. de Catalunya i - av. de Catalunya amb carrer Súria.

Amb motiu de la celebració de la revetlla, durant la nit i la matinada del 23 de juny, els cossos de la Policia Local i Protecció Civil reforçaran el servei amb l'increment d'agents i de patrulles de vigilància pels carrers i places del municipi. També es durà a terme un dispositiu especial de control sobre la tinença de petards i elements de pirotècnia adreçat principalment als menors d'edat.

Revetlla respectuosa i amb precaució

Per tal de reduir els possibles incidents que es puguin produir durant aquests dies, recordeu tenir precaució en la manipulació de la pirotècnia i supervisar en tot moment l'ús dels petards que en fan els infants. Pel que fa a les fogueres, cal tenir en compte que les espurnes poden provocar incendis i, per tant, cal escollir un lloc on fer la foguera amb seguretat, lluny dels edificis i de zones de matolls i/o boscoses.

Podeu trobar més informació a: www.gencat.cat/revetlles

Arxivat a: Cultura, Esdeveniments
Flama canigó