Portada > Actualitat > Notícies > Sessions informatives sobre la campanya d’esporga viària a Parets

Sessions informatives sobre la campanya d’esporga viària a Parets

03/10/2018

El dilluns 15 d'octubre s'iniciarà la campanya d'esporga d'hivern dels arbres del municipi. Enguany els treballs començaran pels carrers del barri del Cerdanet i continuarà pels carrers de l'Eixample perpendiculars a l'avinguda de Catalunya, per a continuar per tota la resta de la trama de l'Eixample en primer lloc, i posteriorment a la resta de barris. El termini previst per l'esporga de l'arbrat viari és de 10 setmanes, una setmana menys respecte l'any anterior.

Per tal d'informar el veïnat dels trams, els terminis i les característiques de la campanya, l'Ajuntament ha previst fer dues reunions, la primera de les quals serà el dimecres 10 d'octubre, a la Sala d'Exposicions Can Rajoler, a les 19.30 h. La segona reunió es farà el dimecres 17 d'octubre, al Club Sant Jordi, també a les 19.30 h.

A Parets tenim gairebé sis mil arbres als carrers i uns mil cinc-cents a les places, zones verdes i equipaments. L'esporga serà la més adequada per a cada espècie en funció del seu estat fisiològic i dels condicionants de la seva ubicació.

S'ha de tenir en compte que per mantenir el valor ornamental, la salut dels arbres i els seus beneficis ambientals a l'entorn urbà, s'ha d'esporgar només el necessari i evitar, en la mesura del possible, fer podes dràstiques que minven la salut, el valor de l'arbrat i afavoreixen l'aparició de plagues i malalties. També cal tenir en compte que algunes espècies, en funció de la seva ubicació, no és recomanable ni necessari podar-les tots els anys, sinó només cada dos o tres anys.

Els avisos i la senyalització dels treballs d'esporga es col·locaran als carrers amb una antelació mínima de 48 h per a facilitar la bona organització del veïnat. En aquest sentit, l’Ajuntament demana la col·laboració ciutadana no aparcant els dies indicats als carrers que se senyalitzin per aquest motiu.

Arxivat a: Medi ambient
Esporga