Portada > Actualitat > Notícies > Prou agresions, prou intimidacions, prou discriminació: Prou d’hòsties!

Prou agresions, prou intimidacions, prou discriminació: Prou d’hòsties!

29/10/2018

La llei defineix la violència masclista com aquella que s'exerceix contra les dones com a manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d'un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones i que, produïda per mitjans físics, econòmics o psicològics, incloses les amenaces, les intimidacions i les coaccions, tingui com a resultat un dany o un patiment físic, sexual o psicològic, tant si es produeix en l'àmbit públic com en el privat.

Parets del Vallès lluita activament, des de fa anys, per erradicar aquest o qualsevol classe de violència contra les dones i ho fa, entre d’altres, per mitjà de la campanya ‘Prou d’hòsties’, que es desenvoluparà durant tot el mes de novembre, i que pretén sensibilitzar la població de la problemàtica que suposa la violència domèstica i la discriminació vers les dones en totes les seves formes i manifestacions.

La campanya, que enguany arriba a la 18a edició, començarà el diumenge 4 de novembre amb la representació de l’obra La noia de la làmpada, a les 18.30 h, al Teatre Can Rajoler.

Els dies 5 i 20 novembre, hi haurà tallers per a pares i mares a càrrec de Leonor Cantera, Doctora en Psicologia Social i professora titular del Departament de Psicologia Social de la UAB. Les inscripcions es poden fer al telèfon 93 573 79 79. Les places són limitades.

Del 8 al 22 novembre, es podrà veure, al Casal de Joves Cal Jardiner, l’exposició “Reapropiant-nos de les nostres vides”, històries en primera persona de dissidència sexual i de gènere, a càrrec d’Enrutat, acompanyament feminismes + diversitat. El dimarts dia 13, a les 18 h, el casal també acollirà el taller sobre noves masculinitats “Alegries, embolics i responsabilitats de ser un tio” a càrrec de Teo Pardo, activista trans, feminista, educador afectiu sexual de Sida Studi.

Es farà un altre taller sobre diversitats sexuals i de gènere “En la varietat està el gust”, el 22 de novembre, i un curs gratuït d’autodefensa per a dones, adreçat a dones majors de 18 anys, a càrrec de José Luis Estudillo de l’Escola de Taekwondo Lee Young, els dies 24 de novembre i 1, 15 i 22 de desembre. Les places son limitades i cal inscriure’s prèviament al Casal de Joves Cal Jardiner.

També hi haurà sessions de teatre per a l’alumnat de 5è de Primària del municipi i una exposició i guia documental sobre el tema, que es podrà veure a la Biblioteca Can Rajoler durant tot el mes.

Arxivat a: Benestar social
Prou d'hòsties 2018 banner