La Policia Local reprèn les classes de mobilitat segura a les escoles

Divendres, 4 de gener de 2019 a les 00:00
Aquest mes de gener, la Policia Local de Parets reprèn les classes de mobilitat segura als centres educatius de Parets.

Enguany, l’agent que imparteix les classes, Verònica Paredes, es desplaçarà a cada centre, que destinarà diferents hores de la mateixa setmana a conscienciar els infants i joves a tenir una actitud de responsabilitat davant dels perills que es poden trobar com a vianants.

En els darrers 30 anys, la Policia Local de Parets ha format més de 15.000 estudiants a les escoles del municipi. En els darrers temps, es marca com a repte potenciar un canvi de consciències en matèria de seguretat al volant.

A més de les xerrades sobre mobilitat, bullying, ciberseguretat i temes relacionats amb la infància i l’adolescència que s’imparteixen a les escoles i instituts, la policia vol arribar a col·lectius diferents; des de persones amb discapacitats físiques i/o intel·lectuals, gent gran, autoescoles o agrupacions de ciclistes o motoristes.

En aquests 30 anys la formació que duen a terme els agents ha canviat molt i s’ha passat de la tradicional educació viària, on s’ensenyaven les normes bàsiques de seguretat viària i els senyals de trànsit, a l’actual educació per a la mobilitat segura, molt més conscienciadora amb els perills i amb actituds més adequades a la situació del trànsit i a la prevenció de riscos.

L’objectiu de les formacions és incrementar la seguretat i aconseguir una ciutadania cada cop més conscienciada, més responsable i, per tant, més segura.

Darrera actualització: 03.05.2019 | 08:37