Portada > Actualitat > Notícies > Més de 1.300 persones prenen part en el procés participatiu ‘La plaça Espanya, com tu la vols!’

Més de 1.300 persones prenen part en el procés participatiu ‘La plaça Espanya, com tu la vols!’

13/02/2019

1.321 paretans i paretanes han pres part en el procés participatiu impulsat per l’Ajuntament de Parets, amb l’objectiu de consensuar amb la ciutadania el disseny de la plaça Espanya. La proposta número dos ha estat l’escollida per la ciutadania.

Al procés han participat 813 dones i 508 homes. Dels 1.321, un total de 893 (68%)   han escollit la segona proposta, mentre que 428 (32%) s’han decantat per l’opció número 1. Per franges d’edat la major participació s’ha donat en persones d’entre 31 i 55 anys (606), i d’entre 3 i 15 anys (342).

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, es mostrava molt satisfet: ‘les paretanes i els paretans han demostrat de nou amb la seva participació que volen formar part activa del disseny del nostre gran projecte que és Parets. Un Parets més sostenible, amb un urbanisme més amable, fet entre tots i totes i pensat per a les persones”.

En ambdues opcions hi ha elements comuns com ara l'adaptació de terres en talús natural de gespa; l'increment del nombre d'arbres i substitució dels que hi ha a les voreres, que passen a l'interior del parc; l'ampliació i renovació de les voreres de perímetre de la plaça; la rehabilitació dels elements actuals de la pista d'skate; el soterrament de les línies elèctriques i renovació de la xarxa d'aigua potable i aparca-bicicletes i aparca-patinets, entre d'altres.

La proposta que ha estat la més votada entre la ciutadania conté traçats geomètrics formant grans parterres de gespa i arbustives; espais de jocs de 3 a 12 anys, de manipulació, sorral i “Stones” (elements de seient grans); un espai per col·locar un escenari a la base de la torre d’aigua; espais d’estada en eixamplament dels camins, amb bancs; una pèrgola amb ombra d’enfiladissa i camins rectes de sauló estabilitzat, entre d’altres.

La plaça Espanya és una de les actuacions rellevants inclosa en el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2015-2019, en el marc de la millora de l’espai públic.

Arxivat a: Via pública
Opció guanyadora procés participatiu plaça Espanya 2019