Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament pren mesures contra la propagació del mosquit tigre

L’Ajuntament pren mesures contra la propagació del mosquit tigre

19/07/2019

El nou govern plural que encapçala l'Ajuntament de Parets, ha posat en marxa diferents actuacions per a la prevenció de la propagació del mosquit tigre.

Una de les pràctiques que s'han dut a terme darrerament per part del GRENP en col·laboració amb el Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa i l'Escola de la Natura, ha estat l'alliberament de 160 orenetes i 6 falciots en diferents espais. Concretament, gràcies a aquesta acció, a Parets tindrem més de 186 grams de mosquits menys cada dia, ja que les orenetes mengen 6 grams diaris d'insectes.

A més, com a mesura preventiva, s'han iniciat els tractaments als embornals amb l'objectiu de limitar la presència d'aquest insecte a la vila. El més important és evitar la posta d'ous i el creixement de les larves, per aquest motiu, les actuacions es centren en el tractament dels punts d'aigua estancada com ara espais humits, basses o pous, entre d'altres, que constitueixen l'hàbitat del mosquit tigre.

La campanya també especifica de quina manera pot participar la ciutadania per evitar-ne la proliferació d'aquest insecte, i què cal fer en cas de picada.

En aquesta línia, és important la col·laboració ciutadana per evitar acumulacions d'aigua també en espais privats com ara piscines, safareigs, cisternes o dipòsits. Es recomana mantenir coberts aquests indrets sempre que es pugui i buidar-los amb certa freqüència.

Convé recordar que la picada del mosquit tigre, si bé és molesta, no suposa cap risc per a la salut. El seu tractament és simptomàtic: en cas de picada cal rentar bé la zona afectada i desinfectar-la amb amoníac o alguna substància similar. Si passats uns dies les molèsties no remeten, consulteu al metge de capçalera.

Arxivat a: Medi ambient
Alliberament falciots negres