Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament de Parets aprova el pressupost del 2020 amb l'únic vot en contra del PSC

L'Ajuntament de Parets aprova el pressupost del 2020 amb l'únic vot en contra del PSC

20/12/2019

El pressupost total de l'Ajuntament de Parets és de 26.160.833,57 euros per al 2020 i fa una forta inversió en ocupació laboral, educació, millores a la via pública i drets socials

L'Ajuntament de Parets ha aprovat aquest divendres en sessió plenària el pressupost per a l'any 2020 amb els vots a favor d'Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República-JuntsxCat. Ciutadans Parets s'ha abstingut i el PSC Parets ha votat en contra.
L'àmbit social, una prioritat per al Govern Plural
S'han incrementat els ajuts per a beques de menjador escolar, a les quals es destinaran 90.000 €. També es pressuposta una partida de 75.000 € per a la socialització de material escolar. Un altre increment a destacar han estat els diners que l'Ajuntament destinarà l'any 2020 al servei a les persones i els ajuts a la gent gran. Pel que fa a la pressió fiscal, l'IBI es redueix un 2,5% en el rebut del 2020 i la resta d'impostos i taxes queden congelades.
L'ocupació laboral: qüestió preferent en aquest pressupost
S'ofereixen subvencions a empreses que contractin persones de Parets, a més de subvencions per a la creació d'empreses i emprenedoria. El pressupost de 2020 destinarà més de 600.000 € durant tot l'any per a plans d'ocupació local, quantitat amb la qual l'Ajuntament contractarà paretans i paretanes que es trobin en situació d'atur per oferir-los un lloc de treball temporal i formació per incorporar-los novament a l'activitat laboral. Inversió per a la millora de la via pública i l'espai urbà L'enllumenat, el tractament d'arbrat i jardineres, la climatització d'edificis municipals, la neteja viària o la recollida de residus són apostes destacades en aquest àmbit.
Compliment del Pla Econòmic Financer
Els ajuntaments tenen un tant per cent màxim de diners que poden gastar durant l'any. El 2018, l'anterior govern va sobrepassar aquest màxim i l'actual govern ha reduït la despesa del 2020 per compensar l'excés del 2018.

Arxivat a: Ajuntament, Benestar social, Comerç i empresa, Comunicació, Cooperació, Cultura, Educació, Esdeveniments, Esports, General, Gent Gran, Joventut, Medi ambient, Mobilitat, Noves tecnologies, Ocupació, Participació, Salut, Seguretat, Societat, Successos, Urbanisme, Via pública, Ple municipal
Pressupost 2020