Portada > Actualitat > Notícies > Comença la campanya d’esporga de l’arbrat viari al municipi

Comença la campanya d’esporga de l’arbrat viari al municipi

22/01/2020

L’Ajuntament de Parets ja ha adjudicat, a l’empresa Àrea Verda, el contracte del servei d’esporga de l’arbrat viari i espais verds de titularitat municipal. Està previst que els treballs s’iniciïn, si el temps ho permet, al Barri Cerdanet aquest divendres 24, i tinguin una durada d’aproximadament deu setmanes.

El contracte inclou la recollida de brancatge i de les restes, la neteja, l’escombrada, la càrrega i el transport fins a l’abocador autoritzat o planta de compostatge i/o trituració. Pròximament, l’Ajuntament farà una bustiada amb tota la informació relativa a les actuacions, i s’informarà de les dates en què es duran a terme els treballs en cada barri.

També es faran dues sessions informatives presencials obertes a tothom:

Sessió informativa - Barri Antic

Dimarts 28 gener, 19 hores, Sala Exposicions Can Rajoler.

Sessió informativa - Eixample

Dimarts, 4 de febrer, 19 hores, Casal Sant Jordi.

Enguany, l’endarreriment en l’inici de la poda de l’arbrat viari respon a criteris de sostenibilitat mediambiental i és conseqüència directa dels efectes produïts pel canvi climàtic. Els arbres no es poden podar fins que baixen les temperatures, quan la seva activitat és mínima, per tal de reduir l’impacte que pot tenir en el seu creixement i mortalitat. Tot i això, durant les darreres setmanes, s’han fet treballs de poda puntual a alguns exemplars de troanes a la via pública.

A més, per tal de reduir les molèsties que l’acumulació de fulles als carrers hagués pogut ocasionar a la ciutadania, l’Ajuntament va contractar, de manera extraordinària, tres nous operaris per a la neteja de la via publica per mitjà dels Plans d’Ocupació Local.

Arxivat a: Medi ambient, Via pública
Poda arbrat img