Portada > Actualitat > Notícies > Parets celebra els 40 anys de democràcia als ajuntaments amb un acte que comptarà amb la presència de l’exconseller Felip Puig

Parets celebra els 40 anys de democràcia als ajuntaments amb un acte que comptarà amb la presència de l’exconseller Felip Puig

23/01/2020

L’exconseller de la Generalitat, Felip Puig i Godes, assistirà demà divendres 24 de gener, a l’acte de reconeixement institucional a tots els regidors i regidores de l’Ajuntament de Parets del Vallès del període 1979-2019, que se celebrarà a les 20 h, al Teatre Can Rajoler, per commemorar els 40 anys d’ajuntaments democràtics.

Paral·lelament, a la sala d’exposicions Can Rajoler, es podrà visitar la mostra 40 anys d’Ajuntaments Democràtics, que restarà oberta fins al 2 de febrer.

L’inici de la democràcia a les administracions locals

L’abril de 1979, la Unió d’Esquerres de Parets va guanyar les primeres eleccions municipals a Parets després del restabliment de la democràcia. Va rebre 1.600 vots, amb els quals va aconseguir sis regidors. Les esquerres van consolidar aquesta agrupació unitària, al voltant del PSUC i de CCOO, per poder desbancar l’alcalde franquista Mateu Grau, que havia governat prop de 7 anys.

L’Agrupació d’Electors de Parets, encapçalada per l’exalcalde Mateu Grau, va ser la segona força més votada. Aquests sufragis li van donar cinc regidors al consistori. La candidatura de CiU va obtenir un regidor mentre que el partit Centristes de Catalunya-UCD va obtenir també un sol regidor.

En el ple de constitució del consistori paretà, celebrat el 19 d’abril de 1979, el regidor Josep Pey, va donar suport a Mateu Grau, mentre que Amando Meseguer, cap de llista de Convergència i Unió, amb la seva abstenció, va donar l’alcaldia a Rosa Martí, de la Unió d’Esquerres, per ser la força més votada.

Rosa Martí esdevenia així la primera alcaldessa de Parets i el poble recuperava un govern d’esquerres després de 40 anys d’ajuntaments franquistes. 

Arxivat a: Ajuntament
40 anys Ajuntaments democràtics