També està a les teves mans. Participa en la Taula de treball pel canvi climàtic

Dijous, 27 de febrer de 2020 a les 00:00
El divendres 6 de març, a les 19 h, a la sala d’exposicions Can Rajoler tindrà lloc la presentació dels participants i directrius del desenvolupament de la Taula de treball pel canvi climàtic impulsada per l’Ajuntament de Parets. L’acte, presentat pel periodista Joaquim Elcacho, comptarà amb la presència de Martí Boada, científic ambiental i geògraf, i la participació del públic assistent, per consensuar un seguit de propostes destinades a lluitar contra el canvi climàtic.

El 30 de setembre de 2019, la Junta de Portaveus va prendre l’acord d’establir els compromisos polítics, normatives i recursos necessaris per garantir reduccions de gasos amb efecte d’hivernacle del 50% en les emissions de CO2 respecte a les preindustrials abans del 2030, i assolir el balanç net zero no més tard del 2040.

Tenint en compte aquestes necessitats, l’Ajuntament, a través de l’Escola de la Natura, crearà una taula de treball on, a més de la institució municipal, estarà representada la població, a través de particulars, especialistes en temàtiques ambientals, empreses, així com els diferents agents socials o qualsevol persona que vulgui aportar propostes encaminades a agilitzar un procés participatiu i de reflexió.

Tot això derivarà en el compromís per part de l’Ajuntament en l’execució de les mesures acordades. En definitiva, es crearà un espai on es facin valdre les iniciatives sobre què pot fer cada persona per contribuir a aturar el canvi climàtic i estudiar la transformació dels equipaments municipals en espais sostenibles.

La Taula pel canvi climàtic es dividirà en sessions monogràfiques on hi seran presents regidors i tècnics de l’ajuntament, així com convidats d’altres administracions.

L’objectiu és exposar, debatre i plantejar actuacions de les diferents problemàtiques ambientals que afecten el municipi i contribuir, des de les actuacions al nostre abast, en la millora dels efectes del canvi climàtic.

Si vols participar de la iniciativa, cal fer la inscripció prèvia a l’Escola de la Natura, al telèfon 93 562 17 94, o per correu electrònic a escola.natura@parets.cat.

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:07