Portada > Actualitat > Notícies > L’Oficina Local de l’Habitatge crea la nova campanya ‘Vols llogar el teu pis?’ per nodrir la borsa de lloguer

L’Oficina Local de l’Habitatge crea la nova campanya ‘Vols llogar el teu pis?’ per nodrir la borsa de lloguer

03/03/2020

El servei d’Habitatge de l’Ajuntament de Parets impulsa una nova campanya sota el nom ‘Vols llogar el teu habitatge?’ que té com a objectiu cercar pisos buits per tal de nodrir la borsa de l’Oficina Local d’Habitatge.

La regidora d’Habitatge, Montserrat Folguera, ha posat de manifest la necessitat d’iniciar aquesta campanya ja que, “hem detectat que falta habitatge a tots nivells, sobretot per als sectors més vulnerables de la població”.

Actualment, l’Ajuntament disposa d’una borsa de lloguer assequible amb 27 habitatges que resulta insuficient i no cobreix les necessitats ni la demanda al municipi.

La borsa actua com a mediadora entre les persones propietàries i les llogateres i procura que les persones sol·licitants puguin accedir a habitatges que s’ajustin a les necessitats segons el nombre membres de la unitat de convivència. A més, vigila que la renda a pagar sigui adequada al nivell d’ingressos de la unitat de convivència, establint un màxim del 30% dels ingressos aproximadament.

Des de la borsa s’assigna l’habitatge a la persona sol·licitant que millor s’adapti tenint en compte la relació entre el preu de lloguer pactat amb el propietari i els ingressos de la unitat de convivència, la relació entre la superfície de l’habitatge o el nombre d’habitacions i la seva composició familiar. En cas de coincidència, s’assignarà per rigorós ordre d’antiguitat de les sol·licituds i, si els sol·licitants rebutgen l’habitatge sense justificació, poden ser exclosos de la borsa pel període d’un any.

El servei d’Habitatge ha impulsat aquesta iniciativa després d’observar, a l’últim estudi de la Diputació de Barcelona, que a Parets del Vallès hi ha 363 pisos buits els quals signifiquen una oportunitat per emplenar aquesta Borsa i facilitar l’accés a l’habitatge als habitants.

Arxivat a: Habitatge
Vista aèria de Parets

Arxius adjunts