Portada > Actualitat > Notícies > Els alcaldes i alcaldesses demanen tenir informació immediata i de primera mà sobre el Coronavirus durant el Consell d'Alcaldies del Vallès Oriental

Els alcaldes i alcaldesses demanen tenir informació immediata i de primera mà sobre el Coronavirus durant el Consell d'Alcaldies del Vallès Oriental

13/03/2020

El Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental, celebrat aquest dimecres durant tot el matí al Circuit de Barcelona-Catalunya, va traslladar un missatge de tranquil·litat a la població de la comarca davant de la pandèmia del Coronavirus.

El Consell va ser presidit pel president del Consell Comarcal, Francesc Colomé, acompanyat pels alcaldes de Parets, Jordi Seguer, Montmeló, Pere Rodríguez, i Granollers, Josep Mayoral. Els tres alcaldes amb terrenys al Circuit de Barcelona-Catalunya van donar la benvinguda a tots els assistents.

L'alcalde de Parets, Jordi Seguer, va destacar que "Parets no pot viure d'esquena a un equipament esportiu considerat com una de les estructures d'estat més importants i que ens situen com a país en el mapa mundial. Des de Parets treballarem per aprofitar les seves potencialitats i a cercar una gestió sostenible i equilibrada amb les necessitats del territori".

Els alcaldes i alcaldesses van demanar al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, tenir informació immediata i de primera mà per part del Govern Català sobre la pandèmia.

El conseller va informar als alcaldes i alcaldesses dels mecanismes que preveu el pla PROCICAT, en fase d'alerta, i també del paquet de mesures econòmiques per entomar els efectes en l’economia del país.

Tots els presents van coincidir en el fet que ara cal que els dirigents locals transmetin missatges de tranquil·litat, seny i sentit comú amb les mesures per prevenir contagis que són necessàries. També des del Consell Comarcal es continua recordant la necessitat que la ciutadania faci cas de les recomanacions que provinguin de fonts oficials.

Durant el Consell d'Alcaldies, Damià Calvet va aprofitar per presentar el Pla Específic de Mobilitat del Vallès, que "vol un Vallès més fort, més cohesionat,  no supeditat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Un Vallès que tingui personalitat  pròpia des d’un punt de vista poblacional i econòmic, que ja ho és però que ho serà més, i que parli d’igual a igual amb àrees del país inclosa la de Barcelona”, va comentar.

Respecte al desdoblament de la línia R3, va comentar que  O es fa  amb rapidesa el desdoblament complet de l'R3  o anirem cap endarrere com a país.

Durant el Consell d'alcaldies es va parlar del pressupost 2020 del Consell Comarcal i del pla d'ajuts pels municipis afectats pel temporal Glòria.

Prèviament es va participar en una visita guiada a l'equipament esportiu que està en els termes municipals de Granollers, Montmeló i Parets.

Arxivat a: Ajuntament, Salut, Informació coronavirus
Consell d'Alcaldies 11/3/20