Portada > Actualitat > Notícies > Avui s'ha celebrat la primera Comissió Informativa específica sobre Coronaviurs a Parets

Avui s'ha celebrat la primera Comissió Informativa específica sobre Coronaviurs a Parets

23/03/2020

Aquest matí s'ha celebrat una comissió informativa específica per informar sobre l'estat de les afectacions i accions preses a causa del Coronavirus a Parets del Vallès. La comissió informativa convocada pel Govern Plural ha volgut donar compte de les mesures i dades que es tenen a Parets fins avui dia a tots els portaveus dels grups municipals amb representació al consistori. Han assistit tots menys el representant del PSC Parets, que ha excusat la seva presència.

Els temes més rellevants que s'han tractat en la comissió són que els mercats municipals de dilluns i dimecres tornaran a comptar exclusivament amb paradetes d'alimentació. S'ha donat compte de la suspensió de totes les activitats municipals. Pel que fa a taxes i impostos s'ha informat que la Diputació ha enrederit temporalment els impostos i que es bonificarà l'import de l'impost que els comerços de restauració paguen per les terrasses. A més, la Generalitat de Catalunya assumeix el 50% del cànon d'aigua per a comerços i indústries afectades.

Altres mesures de les quals s'ha parlat han estat que, tot i no haver-hi dades oficials per municipis, es creu que a Parets podria haver-hi unes 20 persones afectades per Coronavirus COVID-19 en l'actualitat. Com a mesura de prevenció, s'estan desinfectant diverses zones de Parets amb un líquid que no té cap efecte nociu per a la salut ni de les persones ni dels animals.

Durant el període d'estat d'alarma no es faran plens municipals i s'està estudiant la possibilitat de fer els plens, les comissions i la resta de trobades necessàries de forma telemàtica. Així i tot, en les sessions que es fan de forma presencial, s'estan prenent mesures de protecció i prevenció estrictes pel que fa a la distància entre persones i la utilització del material necessari per prevenir la propagació del virus.

El que sí que es mantenen, amb la voluntat de ser transparents també en aquests moments excepcionals, són les comissions informatives específiques sobre l'evolució del Coronavirus a Parets on assisteix un reduït nombre de representants, i on s'informarà de totes les novetats. Aquestes comissions tindran lloc els dilluns a les 10 h.

Arxivat a: Ajuntament, Informació coronavirus
Comissió Informativa específica sobre Coronaviurs a Parets