Portada > Actualitat > Notícies > La regidoria d'Educació assegura dispositius i connectivitat a l'alumnat de Parets amb dificultats per seguir el curs de forma telemàtica

La regidoria d'Educació assegura dispositius i connectivitat a l'alumnat de Parets amb dificultats per seguir el curs de forma telemàtica

21/04/2020

La regidoria d'Educació ha posat en marxa un pla per tal que les famílies de Parets que no disposen de connectivitat o dispositius per seguir el curs de forma telemàtica, ara puguin disposar del material necessari per seguir les classes de forma virtual. Per aquest motiu s'han adquirit unes targetes SIM ubicades en uns dispositius anomenats MIFI que, de forma conjunta, ofereixen connexió a internet a ordinadors. També es farà la cessió d'ordinadors portàtils i tauletes digitals.

Pel que fa a les targetes SIM, l'Ajuntament s'ha adherit a la iniciativa 'Bo Social de connectivitat' que ofereix Vodafone, companyia que ha ofert targetes SIM durant dos mesos de manera gratuïta. Pel que fa als ordinadors portàtils i tauletes digitals, les escoles faran una cessió a les famílies que no tenen aquests dispositius a casa. Els pares/mares hauran de signar un acord per poder utilitzar-los i retornar-los un cop finalitzi el curs escolar.

Després de diverses reunions amb els equips directius, la primera tinent d'alcaldia i regidora d'Educació, Casandra García, ha explicat que "hem treballat de manera molt intensa per trobar la manera que totes les famílies poguessin seguir el curs i no deixar cap estudiant enrere. Aquesta mateixa setmana repartirem tots els dispositius a les famílies que ho necessiten i podran continuar el curs com la resta d'alumnat que compta amb les eines necessàries per continuar amb el curs telemàticament".

La mesura afecta tant l'alumnat d'escoles com d'instituts de Parets del Vallès i en total sumen més d'una seixantena. Després d'escoltar les necessitats de tots els centres educatius de Parets, Casandra García ha explicat que "calia posar-se a treballar i aconseguir que els i les alumnes sense connexió a internet o ordinador a casa poguessin continuar el curs amb les mateixes condicions que ho fan els seus companys i companyes. Com a regidora d'Educació aquest ha estat l'objectiu que he marcat com a prioritari en aquesta àrea".

La regidora ha volgut agrair la coordinació amb la regidoria d'Innovació i la tasca dels voluntaris i voluntàries que ajudaran en el repartiment a domicili d'aquests dispositius al llarg d'aquesta setmana.
Arxivat a: Educació, Informació coronavirus
Servei d'educació Ajuntament Logo