Portada > Actualitat > Notícies > L’Oficina de Català de Parets reprèn l’activitat en línia

L’Oficina de Català de Parets reprèn l’activitat en línia

05/05/2020

L’activitat va iniciar-se parcialment el passat 20 d’abril. Tots els cursos s’han adaptat a la modalitat en línia a través de la plataforma Parla.cat.

A causa de l’emergència sanitària decretada a mitjan març per les autoritats, tota l’activitat del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) es va suspendre fins a la fi de l’estat d’alarma. A causa d’aquesta suspensió, es van deixar d’impartir les classes dels nivells suficiència 2, bàsic 2 i superior de llengua catalana i es va ajornar el període d’inscripcions del tercer trimestre, que havia d’iniciar-se el 24 de març. Igualment, van quedar anul·lades totes les activitats de dinamització, com la campanya “Endevina-la” als comerços de Parets, les trobades de les parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua, així com la resta d’activitats previstes per Sant Jordi i les col·laboracions a RAP107 amb L’espai de català

Malgrat això, el Consorci ha mantingut la voluntat d’oferir continuïtat a l’alumnat, per la qual cosa tota la formació presencial s’ha anat traslladant gradualment a la plataforma Parla.cat durant el període de confinament per oferir-la en línia i que ningú perdés el curs. Així, els cursos dels nivells bàsic 3 (A2), suficiència 3 (C1) i superior (C2) podran continuar malgrat les limitacions. En conjunt, el nombre de persones matriculades no només no s’ha reduït, sinó que ha augmentat. Quant als exàmens finals, de moment no hi ha cap data concreta per fer-los, atès que dependrà de l’evolució de la situació general i d’allò que dictaminin les autoritats sanitàries, el Consorci i l’Ajuntament de Parets a cada moment. Amb tot, la previsió és que els exàmens presencials es puguin dur a terme cap al mes de juliol, sempre d’acord amb les directrius de les autoritats sanitàries i del CPNL i amb totes les mesures de seguretat necessàries tant per a l’alumnat com per al professorat, com fer els exàmens per torns amb grups reduïts, en espais ben ventilats, que garanteixin la distància social i que reuneixin les condicions higièniques adequades.

El Voluntariat per la llengua també continua actiu a través de la versió virtual, que ja funcionava abans de la declaració de l’estat d’alarma.

La previsió per al primer trimestre del curs 2020-2021 és que es pugui anar reprenent gradualment l’activitat habitual, sempre d’acord amb l’evolució de la situació general.

Arxivat a: Cultura, Informació coronavirus
CNL logo