Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Parets portarà al ple la derogació de la taxa per l’ocupació de la via pública amb taules i cadires

L’Ajuntament de Parets portarà al ple la derogació de la taxa per l’ocupació de la via pública amb taules i cadires

08/05/2020

L'Ajuntament de Parets portarà al pròxim ple, previst per al dijous 28 de maig, una proposta elaborada des de la regidoria de Comerç per a la derogació de la Taxa per l'ocupació de la via pública amb taules i cadires, que afecta principalment als bars i restaurants del municipi. L'objectiu és reduir la pressió fiscal dels bars i establiments de restauració, atesa la difícil situació en què es troba aquest sector.

A més de deixar sense vigor la taxa per a l'any 2020, també es vol estudiar la possibilitat de facilitar la instal·lació de terrasses als bars i restaurants que no en disposin i d'ampliar-ne les ja existents per tal de complir amb la normativa de distanciament i les mesures d'higiene dictades per les autoritats sanitàries. En ambdós casos les sol·licituds s'estudiaran de manera individual per trobar la millor solució per a cada cas, sempre que sigui possible, en funció de l'espai disponible i sense perjudici dels vianants.

Amb aquesta mesura, l'Ajuntament deixaria d'ingressar aproximadament uns 20.000 euros previstos en el pressupost d'aquest any.

El regidor de Comerç, Joan Martorell, ha declarat que "la derogació de la taxa és fruit de diferents converses amb aquest sector i de recollir els neguits i les propostes que ens han fet arribar els propietaris dels locals. Tot l'equip de govern creiem que hem de donar màxim suport a un sector que en aquests moments es veu molt castigat".

L'Ajuntament també estudia altres mesures i ajuts que puguin ser assumides per l'administració local destinades al sector comercial en general: "Volem treballar de prop amb tots els comerços de Parets per reactivar l'economia local i donar totes les facilitats per reobrir els negocis del municipi", explica Martorell.

Un cop aprovada la derogació de la taxa en la pròxima sessió plenària es donaran a conèixer tots els mecanismes per tramitar les sol·licituds, que s'hauran de fer per mitjà de la seu electrònica de l'Ajuntament, paretsdelvalles.eadministracio.cat.

L'equip de govern també vol remarcar la tasca que des de l'inici de l'estat d'alarma s'ha dut a terme per part dels tècnics de la regidoria de Comerç, que va reforçar el servei d'assessorament al sector comercial i de restauració per tal de resoldre els dubtes en referència a l'afectació de la Covid-19 als establiments, ajudar-los en els tràmits de gestió d'ajudes i subvencions, o informar-los dels recursos formatius en línia al seu abast, entre d’altres. Per a qualsevol consulta en aquest àmbit, es pot adreçar un correu a: infocomerç@parets.cat.

Arxivat a: Comerç i empresa, Informació coronavirus
Ajuntament de Parets