Portada > Actualitat > Notícies > Noves reunions telemàtiques dels Consells de Joves i Infants de Parets

Noves reunions telemàtiques dels Consells de Joves i Infants de Parets

21/05/2020

Els Consells d’Infants i Joves de Parets no s’han aturat i davant la situació provocada per l’estat d’alarma que ha obligat a tancar escoles, instituts i, en definitiva estar confinats i confinades, es va proposar als consellers i conselleres fer sessions virtuals. La proposta va ser molt ben rebuda i cada consell n’ha fet dues entre els mesos d’abril i maig.

Per una banda, el Consell d’Infants el qual està constituït per nens i nenes de 5è i 6è de primària va iniciar-se amb un joc en què els infants havien de pensar una frase sobre ells i els altres tractar d’endevinar si era vertadera o falsa. Com no podia ser d’una altra manera van parlar de com estan vivint el confinament i la respectiva desescalada i posteriorment van dur a terme una nova activitat en què havien de pensar aspectes positius i negatius del confinament amb relació a diferents aspectes com la família, el poble i el món. La conclusió va ser molt bona, ja que van obtenir més aspectes positius que negatius i van acordar presentar-ho a l’alcalde, Jordi Seguer i la regidora d’educació, Casandra García en la pròxima sessió virtual. També s’han treballat les propostes del projecte de la llera del riu. El Consell continua molt animat i va sorgir la idea de fer una sessió virtual amb l’Escola de la Natura, ja que abans del confinament ja havien treballat conjuntament. 

D’altra banda, el Consell de Joves que el formen nois i noies de 3r i 4t d’ESO d’aquells centres on es realitza la secundària, s’ha reunit dues vegades per tractar diferents temes com quines feines poden seguir fent i quines no, com acabar el treball i com estan vivint aquesta situació. Els nois i noies van concloure que existeix una gran preocupació pel que fa a la continuïtat del curs acadèmic i la necessitat de rebre més informació. També van voler transmetre la tristesa per la desaparició dels espais d’oci col·lectiu, festes majors, festes de graduació, casals, entre altres. Pel que fa a l’encàrrec per part de l’Ajuntament,  es va voler reforçar la importància i la necessitat de tenir un bon resultat de l’encàrrec de Cal Jardiner, s’ha afegit que participin activament en els missatges que comuniquen les noves mesures de seguretat i distanciament social entre la gent jove, i s’ha assegurat que s’està pensant en altres vies de realitzar l’oci i celebracions a més de comprometre’s en reinventar els casals d’estiu per tal que es puguin dur a terme. El Consell de Joves fa una valoració global d’aquesta situació i comenta que “costa més treballar d'aquesta manera, però pensem que és molt bo que no haguem parat, seguir treballant i tenir un punt de trobada crec que té un efecte molt positiu en els consellers i conselleres.”

Arxivat a: Ajuntament, Educació, Joventut
Servei d'educació Ajuntament Logo