Portada > Actualitat > Notícies > El ple de l'Ajuntament ret homenatge a les víctimes del Coronavirus amb un minut de silenci

El ple de l'Ajuntament ret homenatge a les víctimes del Coronavirus amb un minut de silenci

29/05/2020

Ahir dijous, 28 de maig, va tenir lloc la darrera sessió del ple de l'Ajuntament, que va començar amb un minut de silenci en record de les més de 26.800 persones que han perdut la vida a Espanya, a causa de la pandèmia del Coronavirus. A més l'Ajuntament s'ha adherit al dol oficial decretat pel Govern Espanyol en memòria de les víctimes, s'ha col·locat un llaç negre a la façana de l'edifici consistorial i les banderes de la plaça de la Vila onegen a mig pal.

Després de l'homenatge, el ple va portar a aprovació el punt relatiu a conveni amb la Generalitat de Catalunya, per construir un nou edifici que formaria part del complex educatiu de l'escola Lluís Piquer i que albergaria el nou institut-escola. El punt, llargament debatut per part de tots els grups municipals, va acabar aprovat amb els vots a favor d'Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Parets, Parets per la República-JxCAT i Ciutadans, i l'abstenció del PSC.

"L'opció de fer un institut-escola és l'únic viable, possible i realista a hores d'ara i l'única opció que La Sínia tiri endavant i continuï amb el seu projecte educatiu, que és un referent. Buscar els terrenys i que la Generalitat iniciés la construcció d'un nou institut en un edifici independent podria trigar 5 o 6 anys més, i tot aquest temps els nostres estudiants haurien de continuar en barracons. Pensem que això no ho podem permetre" Defensava la regidora d'Educació, Casandra García.

El ple també va aprovar, per unanimitat, les bases per a l'atorgament de subvencions per a la promoció de l'esport a Parets del Vallès i per garantir l'accés a la pràctica esportiva a les persones amb dificultats econòmiques que estiguin empadronades a Parets del Vallès, en una clara aposta de tots els grups municipals per impulsar la pràctica esportiva al municipi.

Pel que fa a l'àrea de Serveis Generals, el ple, prèvia exposició de la Interventora Municipal, va donar compte de la liquidació del pressupost 2019 i de l'estat d'execució del Pressupost de l'Ajuntament, el resum dels moviments de la Tresoreria i la seva situació, i la informació sobre el compliment dels terminis de pagament i tramitació de factures, corresponent al primer trimestre de 2020.

També es va acordar per unanimitat la modificació de l'Ordenança fiscal número 12, la taxa per l'ocupació de terrenys d'ús públic amb taules i cadires amb finalitat lucrativa, que afecta principalment als bars i restaurants del municipi i que permetrà reduir la pressió fiscal dels bars i establiments de restauració suprimint-ne, per aquest any 2020, el pagament de l’ocupació de les terrasses.

D'entre els punts que es van debatre, també es va aprovar un expedient de modificació de crèdits, per dur a terme despeses específiques i determinades que no poden demorar-se fins a l'exercici següent, com ara la renovació dels plans ocupacionals. 

El ple va concloure amb l'aprovació provisional, per unanimitat, de la modificació de la plantilla, que preveu la incorporació de places d'agents de la Policia Local i d'una moció en suport als treballadors i treballadores de Nissan que insta, entre d'altres, a la direcció de la multinacional a replantejar-se les seves decisions i a aplicar una solució que permeti el manteniment de l'ocupació, tant directament com indirectament, del conjunt de les persones treballadores ateses les conseqüències socials que pot tenir al territori.

Arxivat a: Ajuntament, Comerç i empresa, Educació, Esports, Informació coronavirus, Ple municipal
Ajuntament de Parets