Portada > Actualitat > Notícies > Parets commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI amb la lectura d’un manifest

Parets commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI amb la lectura d’un manifest

25/06/2020

El pròxim dilluns 29 de juny, a les 13 h, a la plaça de la Vila, es llegirà un manifest commemoratiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI. A més, des del passat dilluns 22 de juny, la bandera irisada oneja a la plaça amb motiu del dia de l'orgull LGTBI, que se celebra arreu el 28 de juny.

L’Ajuntament reivindica així l’acord del ple on es declarava el municipi de Parets del Vallès respectuós amb la diversitat sexual i amb la realitat de les lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, i contrari a la discriminació de les persones per raó de la seva opció i/o identitat sexual.

L’epicentre de la lluita pels drets LGTBI comença la matinada del 28 de juny de 1969, amb els fets produïts a Stonewall Inn, a la ciutat de Nova York, quan per primera vegada un grup d'homosexuals es va oposar a ser arrestat pel sol fet de ser gais. Aquests aldarulls van marcar l'inici de l'alliberament homosexual. 

Arxivat a: Ajuntament, Esdeveniments
Bandera LGTBI