Portada > Actualitat > Notícies > 'Parlem-ne', el nou espai de col·laboració transversal per afrontar l'escenari post-Covid

'Parlem-ne', el nou espai de col·laboració transversal per afrontar l'escenari post-Covid

29/06/2020

El ple de l'Ajuntament celebrat dijous, 25 de juny, va aprovar, per unanimitat la creació de l'espai de col·laboració transversal Parlem-ne: l'escenari post-Covid. Aquest espai pretén ser un lloc de trobada i de treball coproductiu dels diferents sectors socials, econòmics, culturals i polítics de Parets del Vallès. Un lloc de trobada d'idees, sensibilitats, problemàtiques, etc. on es faci una anàlisi de la situació on ens trobem i propostes per afrontar els mesos que vindran en un escenari nou i ple d'incerteses.

Parlem-ne, s'articularà a partir de sessions de treball per definir col·lectivament l'estratègia pel desenvolupament local, orientades en diferents àmbits: econòmic, social i cultural. Constarà de sessions presencials amb l'objectiu de recollir propostes, fer el seguiment i l'avaluació de les que s'hagin prioritzat. A més, comptarà amb acompanyament tecnològic, una plataforma que permetrà també la recollida de propostes mitjançant formularis web.

El ple també va aprovar per unanimitat mesures urgents en matèria de retribucions en l'àmbit del sector públic, que inclou un increment salarial al personal al servei de l'Ajuntament d'un 2%, en compliment del Reial Decret-llei 2/2020, de 21 de gener. Així mateix, respecte de les retribucions de l'equip de govern, es dóna compliment al punt tercer del ple celebrat el 4 de juliol de 2019.

Dins dels punts, també es van aprovar una modificació de crèdit per crèdit extraordinari i suplement de crèdit finançat amb baixes o anul·lacions d'altres aplicacions i amb romanent general de Tresoreria i el text refós d'una proposta de modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbanística Municipal.

Pel que fa a les mocions presentades pels diferents grups municipals es va aprovar, amb el vot favorable dels grups municipals d'Ara Parets-ERC, Sumem Esquerres a Parets, i Parets per la República-Junts per Catalunya, i el vot en contra dels grups PSC-CP i Ciutadans, un manifest de rebuig al sistema monàrquic espanyol així com la sol·licitud al Congrés dels Diputats, de la creació d'una comissió d'investigació que permeti investigar les presumptes irregularitats comeses per membres de la Família Reial.

També es va aprovar una moció per demanar la flexibilització de les regles fiscals amb la finalitat d'augmentar la capacitat pressupostària del món local; una moció per demanar al Govern de la Generalitat de Catalunya que aixequi la suspensió dels ajuts per contribuir a minimitzar l'impacte econòmic i social de la COVID19 en els lloguers d'habitatge habitual; una moció per garantir la igualtat d'oportunitats en l'educació i pal·liar l'emergència educativa generada per la Covid-19 i una moció relativa a la modificació dels criteris d'aplicació de la regla de despesa als ajuntaments.

Arxivat a: Ajuntament, Informació coronavirus, Ple municipal
logo ajuntament