Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament incrementa la recollida de voluminosos i la neteja viària, complint amb els compromisos anunciats per aquest any

L’Ajuntament incrementa la recollida de voluminosos i la neteja viària, complint amb els compromisos anunciats per aquest any

14/07/2020

Tal com ja es va anunciar fa uns mesos, i complint un dels compromisos incorporats en el pressupost 2020, l'Ajuntament de Parets ampliarà el servei de recollida de voluminosos i trastos vells a Parets a dos dies per setmana. A més, la recollida incorporarà també la retirada de matalassos i electrodomèstics.

Actualment el servei s'ofereix els dijous i inclou 25 punts de recollida. L'ampliació, que entrarà en funcionament a partir del mes de setembre, s'ha anat endarrerint a causa de l'estat d'alarma i de les mesures de seguretat per la COVID-19.

La millora que incorpora el Govern Plural vol donar compliment a les nombroses peticions dels veïns i veïnes, que van assistir la tardor passada a totes les reunions de les Regidories de Barri.

En aquesta línia, també s'estudia l'ampliació del nombre de setmanes que es farà la recollida de la poda domèstica a domicili, que presta Ambientàlia, l'empresa del verd urbà, i que ha estat tot un èxit des de començament d'any.

La recollida de voluminosos s'efectuarà, com fins ara, amb petició prèvia per telèfon o a través de la seu electrònica.

Increment de la neteja a la via pública

Durant tota la campanya d'estiu, i fins a final de setembre, l'Ajuntament incrementarà la neteja a la via pública amb el sistema d'aiguabatre mixt i manual.

D'aquesta manera s'utilitzaran un cop per setmana dos equips de neteja complementaris formats per un camió cisterna amb un conductor i un peó i, a més, un altre vehicle auxiliar elèctric amb un altre peó especialista.

Els treballs que es faran durant els mesos de juliol, agost i setembre es concentraran, sobretot, a tota la zona comercial de l'av. de Catalunya, i als carrers Monistrol, La Mina, plaça Dr. Trueta, Fra Francesc d'Eiximenis, i altres de l'Eixample, així com al Barri Antic, als carrers Major, Ponent, la Fàbrica, Raval i altres de l'entorn.

L'actuació, impulsada des de la Regidoria de Via Pública, és complementària a la neteja diària i a les desinfeccions i altres neteges que es duen a terme amb personal propi o bé personal d'altres empreses. Els treballs d'aiguabatre reforçaran la neteja de l'espai públic i tindran en compte les zones de més afluència de persones.

L'alcalde i regidor de Via Pública i Serveis Urbans, Jordi Seguer, ha dit en referència a l'ampliació del servei de recollida de voluminosos i la neteja viària com "queda clara la voluntat de tot el govern d'aconseguir un nivell d'excel·lència en la neteja dels nostres carrers i places públiques. Concretament, el sistema d'aiguabatre està orientat sobretot a les zones comercials on passen moltes persones i acostumen a estar més brutes pel seu ús i la presència de terrasses".

Per Seguer "mai l'Ajuntament havia destinat tants recursos tècnics i humans per netejar els nostres carrers" i ha recordat la contractació de 6 operaris més de neteja entre setembre i desembre que reforçaran el servei a la zona dels polígons, on actualment es netegen tots els escocells dels arbres i la llera del riu.

Enguany i a més de les persones contractades per mitjà dels Plans d'Ocupació Local, l'Ajuntament ha fet contractacions extraordinàries durant el període de la caiguda de la fulla i per la neteja de tots els escocells del municipi, treballs que ja s'han fet en dues ocasions en pràcticament tots els barris de Parets, entre els mesos d'abril i juliol.

Arxivat a: Ajuntament, Via pública
Neteja viària