Portada > Actualitat > Notícies > Èxit del programa d’activitats ‘Sintonitza’t, la Festa Major de la represa’

Èxit del programa d’activitats ‘Sintonitza’t, la Festa Major de la represa’

29/07/2020

Aquest dilluns, 27 de juliol, es va donar per finalitzat el programa ‘Sintonitza’t, la Festa Major de la represa’ que responia com a programa alternatiu a la Festa Major d’Estiu.

‘Sintonitza’t, la festa major de la represa’ ha presentat una sèrie d’activitats al llarg del mes de juliol en què es podien trobar espectacles familiars, audicions de sardanes, la projecció de La Pedra del Diable, concerts musicals i diversos espectacles culturals, entre d’altres. L’aparcament del camp de futbol i la pista esportiva de l’Escola Lluís Piquer han donat lloc a gran part de les activitats del cartell on, per raons de salut pública, s’ha garantit en tot moment les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19.

La regidora de Cultura a l’Ajuntament de Parets, Kènia Domènech valorava “molt positivament com s’han dut a terme tots els actes del ‘Sintonitza’t, la Festa Major de la represa’ i, sobretot, volem destacar l’esforç de totes les persones, ja sigui personal laboral de l’ajuntament, voluntaris de la Comissió de Festes o els mateixos artistes, per tal de poder fer-ho realitat, doncs la situació que tenim no és la millor per desenvolupar actes culturals. Ens hem hagut d’adaptar perquè creiem que era necessari fer-ho, el món de la cultura no es pot aturar tot i la pandèmia i així com hem de vetllar per la recuperació econòmica també ho hem de fer per la cultura i, a més a més amb molts artistes del nostre poble com hem pogut veure en aquest Sintonitza’t”.

Tots els espectacles han comptat amb mesures de seguretat, com la presa de temperatura abans de l’accés, gel desinfectant per les mans, mascareta obligatòria, distància de seguretat obligatòria  i aforament limitat per dur a terme un control estricte de l’espai. La Comissió de Festes de Parets, els voluntaris de Protecció Civil i la Policia Local han estat els encarregatse garantir aquestes mesures.

En aquest sentit, la regidora destacava que  “s’ha treballat amb un aforament limitat de 1.050 persones, el qual som concients que es tracta d’un aforament molt gran en la situació actual però n’hem sortit molt contentes perquè hem trobat aquest nou espai a l’aparcament del camp de futbol que s’ha pogut adequar i d’ara en endavant s’hi podran seguir duent a terme diferents actes”. Pel que fa a la opinió pública i majoritària dels assistents als actes del Sintonitza’t, van fer saber a la regidora que “les mesures eren segures”.

Kènia Domènech concloïa i valorava com “un èxit el desenvolupament del Sintonitza’t on, tot i no aconseguir omplir els espais, la filosofia era oferir allò que es pogués i per tant, hem d’estar contents perquè entre tots els habitants de Parets, les persones que han participat, incloses les entitats, hem fet realitat aquest programa que és un projecte comú de poble”.

El programa ‘Sintonitza’t, la Festa Major de la represa’ commemorava el 40è aniversari de l’emissora de ràdio municipal RAP107 on es van poder escoltar els diversos espectacles sintonitzant l’FM 107.2. Els locutors Rosa Díaz i Carles Font es van encarregar de presentar-los en directe, mentre que la part tècnica de les emissions va anar a càrrec d’Heribert Gallardo.

Amb una mirada al futur la regidora de Cultura també manifestava quins havien de ser els següents passos: “a partir d’ara caldrà seguir valorant com encarem la FM d’Hivern , la propera Festa Major i aviam com evoluciona la pandèmia perquè el sector cultural va molt lligat a l’evolució d’aquesta però des del servei de Cultura l’aposta és clara i hem de poder tenir i oferir cultura per molt que la situació no acompanyi”.

 

Parets del Vallès, 29 de juliol de 2020

Arxivat a: Cultura, General
Sintonitza't